Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      5 lekkere lunches zonder vlees
Tips

5 lekkere lunches zonder vlees

portretfoto Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
Veel mensen denken bij vegetarisch eten als eerst aan hun avondmaaltijd en vergeten hierdoor de lunch en snacks. Dit zorgt ervoor dat in die maaltijden soms toch nog vlees zit, sluipvlees noemen we dat. Wij geven je daarom graag wat tips hoe jouw vegetarische lunchopties verder gaat dan een broodje kaas of hummus.
Groene sandwiches
Image courtesy of Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet

Sandwich Banh Mi

Sandwich Banh Mi bloemkool
Een lekkere, vegetarische twist op de populaire Vietnamese sandwich. Dit broodje is gevuld met allerlei groenten en geroerbakte bloemkool neemt de rol over van het vlees. Makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk!

Bekijk het recept

Carrot dogs

wortel hotdogs op broodjes met toppings
Zin in een broodje hotdog? Probeer dan deze vegetarische variant. Leg de wortels de avond van tevoren in de marinade en stop ze voor het eten lekker tussen de grill. Voor de toppings kun je variëren met ingrediënten die je zelf lekker vindt: laat je creativiteit er vooral op los!

Bekijk het recept

Sandwiches

Sandwiches met groene vulling in papieren doos
Een simpele belegde boterham kun je ook makkelijk vegetarisch (en heel lekker) maken. Van veganistische chocoladehumus tot een broodje vol groente, hier vind je vijf lekkere beleg-opties voor op je boterham.

Bekijk de verschillende soorten

Mega Burrito


Heb je even geen zin in brood? Probeer dan deze gevulde burrito. Deze lekkere pakketjes zitten bomvol met zoete aardappel, bloemkool en allerlei andere groente. Met de groente kan je ook goed variëren door jouw persoonlijke favorieten eraan toe te voegen.

Bekijk het recept

Koolwraps met hummus

slawraps met groenten en hummus
Een variatie zonder wrap maar vol gezondheid en lekkers: koolbladeren met hummus en verschillende groente.

Bekijk het recept