Home      Over ons

Wij zijn Natuur & Milieu

landschap met windmolens en trein
Onze missie

Wij werken samen om klimaatverandering te stoppen en onze natuur te herstellen

sinds 1972
impact & ervaring
140.000 +
volgers
150 +
projecten
Wij zijn Natuur & Milieu, dé milieuorganisatie die werkt aan oplossingen voor klimaat- en natuurproblemen in Nederland. Wij brengen veranderingen teweeg in elke hoek van onze samenleving: in overheidsbeleid, in het bedrijfsleven en in het gedrag van mensen. Dat doen we door samen te werken met vele betrokken partners. Op die manier bereiken we de verandering die hard nodig is voor het klimaat en de natuur.

Onze strategie

We laten feiten spreken, versnellen oplossingen en bereiken meer door samen te werken

Beleidsbeinvloeding

De grootste verandering moet plaatsvinden in wet- en regelgeving. We oefenen druk uit op de Rijksoverheid, de Tweede en Eerste Kamer en soms op lokaal of Europees niveau. Beleidsmakers en politici overtuigen we om duurzame maatregelen vast te leggen, en vervuiling te verbieden, beperken of beprijzen. Dit doen we via persoonlijke gesprekken of met campagnes. Ook dragen we onze standpunten uit via de media met onze onderzoeken en opinieartikelen.

Publiekscampagnes

We moedigen mensen aan om duurzame keuzes te maken in het dagelijks leven. Van reizen en eten, tot wonen en spullen hergebruiken. Dat doen we met campagnes waarmee we mensen inspireren een kleine stap te zetten, die veel positieve invloed heeft op het klimaat of de natuur. Zo vonden we Het Nieuwe Werken uit en maakten Flexitariër het nieuwe normaal. Is de overheid aan zet? Dan vragen we met onze campagnes steun voor onze acties gericht op betere wet- en regelgeving.

plantjes voor de actie 'graag doorpakken zoals geplant'
Samenwerkingen met bedrijven

Als echte verbinder werken we samen met diverse bedrijven en organisaties aan duurzame oplossingen. We delen kennis en maken samen beleidsvoorstellen. We onderhandelen met organisaties en bedrijven die belangrijk zijn voor veranderingen in onze maatschappij. Als milieuorganisatie staat daarbij de winst voor het klimaat en de natuur altijd voorop. Ook werken we samen met bedrijven aan publieks- en werkgeverscampagnes.

Groepsfoto collega's Natuur & Milieu

Ons team

Wie zijn wij?

Onze betrokken collega’s zetten alles in het werk om klimaatverandering te stoppen en onze natuur te herstellen.

Maak kennis met onze collega's

Samenwerkingen

Onze partners