Home      Thema’s      Eten & drinken

Eten & drinken

Elke dag sta je weer voor de keuze: wat ga ik vandaag eten? En wat schenk ik in als ik dorst heb? Hoe je die beslissingen ook maakt: je kunt een groot verschil maken voor de natuur en het milieu met alles wat je eet en drinkt. Ontdek wat jij vandaag al kunt doen of verdiep je in onderwerpen zoals vegetarisch en veganistisch eten.

Man en vrouw maken eten klaar in de keuken

Genieten van lekker eten en drinken zonder de aarde uit te putten, dat kan heel goed!

Minder vlees en vis eten

Overweeg je om minder vlees en vis te eten? Dan is dat een hele goede keuze voor het milieu. Ons eten en drinken veroorzaakt ongeveer een kwart van onze persoonlijke ecologische voetafdruk. Dat betekent dat onze voeding veel invloed heeft op de lucht, grond en het water op aarde. De invloed van eten is zo groot, doordat veel mensen vooral dierlijke producten eten.

Als je ervoor kiest om minder vlees en vis te eten, zijn er meerdere diëten die je kunt volgen. Je bent een flexitariër als je minstens een dag in de week helemaal geen vlees of vis eet. Wil je een stapje verder? Dan kun je er ook voor kiezen om elke dag helemaal geen vlees of vis te eten. Je gaat dan vegetarisch eten. Nog een stapje verder is veganistisch eten. In dat geval eet je elke dag geen enkel dierlijk product.

Tractor op een akker

Elke gift helpt!

De intensieve landbouwmethoden die nu worden gebruikt om ons voedsel te produceren, beschadigen onze natuur en dragen bij aan klimaatverandering. Wij zetten ons in voor natuurlijke kringlooplandbouw die goed is voor mens, dier en natuur. Mogen we rekenen op jouw steun?