Home      Lespakket schoon water

Lespakket: Duik in schoon water💧

Vraag het gratis lespakket over waterkwaliteit aan voor in de klas!

We duiken in de onderwaterwereld

Met het lespakket van Natuur & Milieu, gaan we dit keer kopje onder. Schoon water is belangrijk voor mensen, dieren en natuur. Maar het gaat helemaal niet goed met de kwaliteit van het water in Nederland. Onze vennen, sloten, grachten en meren zijn vervuild. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor dieren en planten om te overleven. Maar ook om voor ons schoon drinkwater te maken.

Met dit lespakket neem je kinderen mee op een avontuurlijke reis onderwater, waarbij ze leren welke soorten dieren en planten er zijn en hoe zij met elkaar samenwerken om het water schoon te houden. Samen met Salma de Schaatsenrijder gaan de kinderen in verschillende lessen op avontuur onder water en helpen mee om het water weer schoon te maken door bijvoorbeeld zelf waterkwaliteit te meten en aan de slag te gaan op het schoolplein.

In de maanden juni, juli en augustus kunnen de klanten van Lidl hun statiegeld doneren voor de lespakketten via alle Lidl-filialen in Nederland. Iedere school en kinderopvang kan in deze periode tot een maximum van 3 lespakketten aanvragen om daar eind van dit jaar mee aan de slag te gaan. Het pakket is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 5.

Vraag het gratis lespakket aan!

Aan de hand van drie lessen leren kinderen over schoon water, de verschillende soorten dieren en planten, en hoe deze met elkaar samenwerken. Het pakket zit boordevol leuke activiteiten en materialen om in de klas mee aan de slag te gaan! Vul je gegevens in om je vast aan te melden.

We versturen het gratis pakket na de start van het nieuwe schooljaar.

Lespakket water 2024

"*" geeft vereiste velden aan

In geval van een hoge vraag, wordt mogelijk slechts 1 lespakket verstrekt.
Vul jouw adresgegevens in zodat het pakket bij je wordt afgeleverd. De pakketten worden via PostNL verstuurd.
We konden deze combinatie van postcode en huisnummer helaas niet vinden. Controleer alsjeblieft je gegevens.
We gaan natuurlijk zorgvuldig om met je gegevens. Meer hierover lees je in onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Drie kinderen planten bloembollen
foto van een natuurontwikkelingsgebied in Vianen
vang de watermonsters

Partner