Ga terugHome      Thema’s      Klimaat & biodiversiteit      Duurzaam leven      Natuurles: Leer kinderen over biodiversiteit

Natuurles: Leer kinderen over biodiversiteit

ampersand logo natuur & milieu
Floor Krommenhoek
Sta jij voor de klas of heb je kinderen en wil je die meer leren over de natuur in de buurt? In samenwerking met NatuurWijs stelden wij lesbrieven op voor elk seizoen om kinderen te leren over verschillende diersoorten en hoe belangrijk die zijn voor een gezonde omgeving.
lieveheersbeestje met bladluizen

Steeds minder biodiversiteit

Het verlies van biodiversiteit wordt de afgelopen jaren steeds vaker aangemerkt als wereldwijde crisis. Maar waaróm het een probleem is dat soorten planten en dieren wegvallen, wordt in de berichtgeving niet altijd vermeld. Het belang van biodiversiteit is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor ons als mens.

Een dier voor elk seizoen

De lessen vormen samen een jaarrond programma waarbij in ieder seizoen een nieuw dier centraal staat. De rode draad is hoe de verschillende soorten van elkaar afhankelijk zijn en hoe ze samen zorgen voor een gezonde wereld.

‘Zo leren kinderen dan ineens dat een regenworm niet alleen een glibberig lang ding is, maar dat hij met z’n gekruip door de aarde zorgt voor lekker luchtige grond waar de wortels van bijvoorbeeld een appelboom veel beter in kunnen groeien. Dat geeft toch een nieuwe kijk op zo’n diertje’.

Portretfoto Baudien Bosma
Baudien Bosma
Campagnestrateeg

Vraag het gratis lespakket over biodiversiteit aan

Aan de hand van vier lessen laat je de klas zien hoe alles in de natuur met elkaar verbonden is en waarom een veelheid van soorten planten en dieren onmisbaar is voor een gezonde wereld. Natuurlijk zit het pakket boordevol leuke activiteiten en dingen om mee aan de slag te gaan in de klas! Vul je gegevens in om je vast aan te melden. Wij houden je op de hoogte over de invulling ervan.

We versturen het gratis pakket na de start van het nieuwe schooljaar.

Lespakket biodiversiteit 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Vul jouw adresgegevens in zodat het pakket bij je wordt afgeleverd. De pakketten worden via PostNL verstuurd.
We gaan natuurlijk zorgvuldig om met je gegevens. Meer hierover lees je in onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.