Ga terugHome      Thema’s      Klimaat & biodiversiteit      Klimaatdoelen      Investeringsplan voor een toekomstbestendig Nederland
Visie

Investeringsplan voor een toekomstbestendig Nederland

Portretfoto Rob van Tilburg
Rob van Tilburg
Het kabinet is druk bezig met een herstelpakket voor onze economie die schade heeft opgelopen door de coronacrisis. Natuur & Milieu roept het kabinet op om nu te koersen op een economie die niet bijdraagt aan klimaatverandering, maar voorziet in de behoeften van de samenleving, slim omgaat met grondstoffen en Nederland voorziet van een gezonde leefomgeving en goede werkgelegenheid.
man met kind planten boom

Door nu deze koers te kiezen, kunnen we groener uit de crisis komen. Natuur & Milieu heeft daarom met verschillende experts aan een investeringsplan gewerkt voor een groen herstel. Ons plan richt zich op meerdere sectoren, waar stuk voor stuk kansen zijn voor verduurzaming: de luchtvaart,  mobiliteit en openbaar vervoer, energieproductie, bouw en installatie, landbouw en natuur, en de industrie. Het plan delen we momenteel met ambtenaren en politici die met het herstelpakket bezig zijn.

Gefaseerde aanpak

In ons plan stellen we een gefaseerde aanpak voor die bestaat uit drie fases:

  1. een fase met steunmaatregelen, gericht om op korte termijn banen te behouden;
  2. een fase met stimuleringsmaatregelen waarin we investeren in de opbouw naar een toekomstbestendige economie en zo de economie een impuls geven;
  3. een fase met structurele systeemmaatregelen, gericht op wetten en beleid die de omslag naar een duurzame economie waarborgen.
Groen herstel

Download het volledige investeringsplan, bekijk onze video of lees het interview van Trouw met onze directeur Marjolein Demmers.

Steun ons plan

Nederland is op dit moment, net als de rest van de wereld, in de ban van het coronavirus. We weten niet hoe we uit deze crisis komen. Maar we ervaren meer dan ooit hoe belangrijk de kleine dingen om ons heen zijn: groen in de tuin of in het park, schone blauwe lucht, verse groente van de lokale boer en de voordelen van thuiswerken. Laten we kijken hoe we deze positieve dingen vast kunnen houden en nu de omslag kunnen maken naar een duurzame economie. Deel je dit gezamenlijke doel en wil je ons werk steunen? Dat waarderen we heel erg. Je kunt ons steunen met een gift of als bedrijf partner worden. Dankzij jouw gift kunnen we verder koersen naar een duurzame toekomst!