Home      Thema’s      Eten & drinken      Veganistisch eten

Veganistisch eten

‘Een ei hoort erbij’ is een oud gezegde en geldt nog voor veel Nederlanders. Slechts 1,5 procent kiest ervoor om veganistisch te eten. Deze mensen vervangen eieren, zuivel en andere dierlijke producten voor plantaardige voeding. Daardoor heeft hun voeding veel minder negatieve invloed op de aarde. Wil jij dit ook? Met onze tips en artikelen helpen we je graag op weg.

plantaardige voeding

Alles wat je moet weten over een plantaardig voedingspatroon

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig, vegetarisch of een veganistisch voedingspatroon. Ook voedselproducenten, supermarkten en overheden zijn druk bezig de keuze voor lekkere, gezonde en duurzame alternatieven voor vlees steeds aantrekkelijker te maken. En begrijpelijk, want plantaardig(er) eten heeft een positief effect op het klimaat, dierenwelzijn en je gezondheid. Waar moet je op letten als je meer plantaardig wilt gaan eten? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf de overstap te maken naar een (meer) plantaardig voedingspatroon.

Leer meer over plantaardig eten

Vegan uit eten

In Nederland wordt nog veel vlees en kaas gegeten. Daarom is het gemiddelde menu, thuis en in restaurants, daar nog erg op gericht. Toch hoef je je in steeds meer dorpen en steden geen zorgen meer te maken als je buitenshuis veganistisch wilt eten. Er komen namelijk steeds meer horecagelegenheden met veganistische opties. Op bekende vergelijkingswebsites voor restaurants kun je vrijwel altijd filteren op restaurants met ‘veganistische opties’. Nog handiger is het overzicht in de app van Happy Cow. Daar vind je een overzicht van alleen maar horeca waar je lekkere vegan snacks en gerechten kunt eten.