Home      Ben jij een meevlieger?

Ben jij een meevlieger?

Misschien ken je het wel. Dat je met vrienden of je sportteam een weekendje weg wil en iedereen komt met de ene na de andere bestemming. Terwijl de anderen hun reisplannen bespreken, voel je een zware last op je schouders; je wil niet vliegen...

Mooi! Houd dat gevoel vast, spreek het uit en word geen ‘meevlieger’. Een meevlieger denkt namelijk niet na over hoe je op de plaats van bestemming komt, en gaat (onbewust) mee met de groep waar vliegen vaak nog een vanzelfsprekende keuze is. Maar het is best ingewikkeld om te zeggen dat je geen meevlieger wil zijn. Want je wil de sfeer niet verpesten. Niet degene zijn die over de trein begint en al helemaal niet in je eentje met de auto. Je bent in ieder geval niet de enige die hiermee te maken heeft.

Met deze redenen krijg jij je vrienden, team, familie of collega’s mee de trein, bus of auto in!

  1. Reizen met de trein, bus of auto biedt je de kans om na de eerste meters de reis al te laten beginnen. Geen beveiligingsmaatregelen, veiligheidsinstructies of wachten op je bagage. Je bent namelijk al in een omgeving waar je herinneringen kunt maken, diepzinnige gesprekken kunt voeren, of natuurlijk vast kan beginnen met de borrel 😉
  2. Wie wil er nou op een terras zitten met alleen maar toeristen? Vliegen kan ons beperken tot grote steden en bekende toeristische bestemmingen. Hoe leuk is het om minder bekende plekken te ontdekken? Van pittoreske dorpjes tot lokale eetgelegenheden, de reis wordt een ontdekkingsreis op zich.
  3. Door te kiezen voor vervoer via land kiezen we voor een avontuurlijke aanpak. We laten het voorspelbare vliegtuig achter ons en omarmen het onverwachte. Het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om de spanning van de reis zelf, waarbij we nieuwe vaardigheden en ervaringen opdoen die ons voor altijd zullen bijblijven. Want wie hoort er nu graag verhalen over de krappe stoelen, het vieze eten en de muffe lucht van een vliegtuigcabine?
trein door de bergen
Sticker ben jij een meevlieger
Stel maakt selfie op vakantie

Ontdek 15 alternatieve bestemmingen met onze downloadbare reisgids

Stap uit je comfortzone en verken de wereld op een andere manier! Als je op zoek bent naar nieuwe avonturen en unieke ervaringen, is onze reisgids voor 15 alternatieve bestemmingen een ware bron van inspiratie. Dit is jouw kans om je horizon te verbreden en onontdekte schatten te vinden, allemaal terwijl je geniet van het comfort van de trein, bus of auto.

Enkele hoogtepunten:

  • Kroegentocht in Dublin
  • Actief zijn in Tsjechië
  • Wijn proeven in Slovenië
Cover reisgids