Terug naar overzicht
Eten

Recept: Kung Pao Bloemkool

Dit gerecht is een gezonde, vegetarische twist op de bekende Chinese Kung Pao kip. Gebakken bloemkool in een zoet-pittige saus met net wat minder suiker dan het origineel is dit recept een lekker alternatief.
Britt Spinhoven
Britt Spinhoven
 • 
Recept
Kung Poa bloemkool op bord

Benodigdheden

  • Oven
  • 2 grote kommen
  • Bakpapier
  • Ovenschaal
  • Pan om rijst te koken
  • Koekenpan

Ingrediënten 3-4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 2 el maïzena
  • 2 el kokosmelk
  • 120 ml sojasaus
  • 3 el Hoisin saus
  • 2 el honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 4 stengels lente-ui
  • ½ tl chilipeper
  • Zwarte peper
  • 40 gr gezouten pinda’s
  • Rijst (ongeveer 100 gr ongekookte rijst per persoon)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Neem een grote kom en doe hier de bloemkoolroosjes met 1 eetlepel maïzena in.
  • Meng goed door elkaar zodat er een laagje maïzena op de bloemkool zit.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk en 2 eetlepels sojasaus toe. Meng het zodat de saus de bloemkool bedekt.
  • Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal.
  • Verspreid de bloemkoolroosjes over de ovenschaal en zet in de oven.
  • Bak dit 3 tot 4 minuten tot de bloemkool wat donker wordt op de randjes.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 °C en bak de bloemkool nog eens 5 minuten tot hij gaar is.
  • Maak ondertussen de saus.
  • Pak een kom en meng hier in de overgebleven sojasaus, de Hoisin saus, honing, rijstazijn, chilipepers en een snufje zwarte peper.
  • Voeg 60 ml water toe en de 1 eetlepel maïzena. Roer dit door elkaar tot een gladde massa.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Voeg olie toe in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de teentjes knoflook fijn, rasp de gember, en snijd de lente-ui. Bak dit in de pan 5 minuten.
  • Meng de saus er doorheen en breng het aan de kook. Als het kookt, zet het vuur dan laag.
  • Voeg de bloemkool toe en bak deze. Roer goed door.
  • Giet de rijst af en verdeel over kommen.
  • Neem de koekenpan van het fornuis en meng de pinda’s er doorheen.
  • Schep de bloemkool over de rijst en voeg eventueel wat pinda’s en lente-ui toe.

Geniet ervan!