Benodigdheden
- Kom
- Mixer of garde
- Vriezer
- Oven
- Bakvorm 24cm
- Vork
Ingrediënten 8 personen
Het deeg
- 250 gram bloem
- 125 gram boter
- 2 el melk
- 1 ei
- snufje zout
De liaison
- 5 eieren
- peper en zout
- 250 ml crème fraîche
- 150 ml melk
De vulling
- 3 uien
- 150 gram vegetarische spekjes
- 1 el mosterd
- snufje peper en nootmuskaat
- 50 gram geraspte Emmentaler
Bereiding
- Meng voor het basisdeeg alles in een grote kom tot een soepel deeg.
- Plakt het deeg erg aan je vingers, voeg dan nog wat bloem toe.
- Leg het deeg minstens een half uur in de vriezer.
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette vorm met een doorsnede van 24 cm.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Maak de liaison. Roer de eieren, room, melk, peper en zout met een garde door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat.
- Maak vervolgens de vulling. Snipper de uien en stoof ze gaar maar niet bruin.
- Bak de spekjes en meng deze door de uien, voeg de mosterd, peper en zout toe en stort het mengsel in de taart.
- Giet de liaison erover en bestrooi met geraspte Emmentaler.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar.
Geniet ervan!