Home      Steun ons      Steun ons met je bedrijf      Word Groene Business Supporter

Word Groene Business Supporter

Wil je ons werk structureel steunen en samen zorgen voor meer impact?

Neem direct contact op

Waarom Natuur & Milieu steunen met je bedrijf?

Natuur & Milieu werkt aan concrete oplossingen en stelt effectief beleid voor om onze natuur te herstellen en klimaatverandering tegen te gaan. Met onderzoek, inspiratie en sterke samenwerkingen laten we zien dat het kán. Want een toekomst met gezonde lucht, schoon water, vruchtbare grond en een groene buurt moet vanzelfsprekend zijn. Voor íedereen.

Om ons werk goed te kunnen doen, zijn wij afhankelijk van giften van organisaties zoals jullie. Voor een bedrag van 7.500 euro per jaar doe je al mee en wordt je Groene Business Supporter.

Wat levert je steun op?

Impact! Een greep uit onze oplossingen uit 2023, waar wij het meest trots op zijn:

  • Niemand kan er dankzij onze druk meer omheen: de schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen op onze gezondheid en de natuur staan op de politieke en maatschappelijke agenda.
  • Met de succesvolle politieke campagne ‘Industrie van morgen’ kregen we meer gehoor in Den Haag voor het afbouwen van fossiele brand- en grondstoffen.
  • Er is dit jaar eindelijk een CO2-plafond voor elke Nederlandse luchthaven aangekondigd. Een belangrijke mijlpaal na onze jarenlange inzet hiervoor.

Wat krijg je hiervoor terug?

Samenwerken aan oplossingen voor natuurherstel en klimaatverandering. Wij laten zien dat het kán. Want iedereen heeft recht op gezonde lucht, schoon water, vruchtbare grond en groene leefomgeving. Als bedrijf kun je hiermee extra invulling geven aan je eigen missie, kernwaarden of duurzaamheidsstrategie.

Daarnaast krijg je:

  • Informatie over ons programma Groene Doeners, waar experts van Natuur & Milieu en anderen die al veel groene stappen zetten, alles vertellen. Als dank voor jullie steun nodigen we jullie medewerkers en/of klanten van harte uit om mee te doen. Met elke extra stap zorgen we samen voor nog meer impact.
  • Je wordt lid van onze nieuwsbrief, waarin we je op de hoogte houden van onze samenwerkingen met bedrijven aan bijzondere projecten en de impact die we mede dankzij jouw gift realiseren.
  • Uitnodigingen voor interessante evenementen.
  • De mogelijkheid om ons uit te nodigen voor een presentatie of voor deelname aan een stakeholderdialoog.

Wat houdt een stakeholderdialoog in?

Een stakeholderdialoog is een waardevolle methode voor bedrijven om in gesprek te gaan met hun belanghebbenden over duurzaamheidskwesties en milieurisico’s. Het biedt inzicht in de perspectieven en verwachtingen van verschillende partijen binnen de waardeketen, waaronder milieuorganisaties zoals wij, maar ook werknemers, klanten, leveranciers, en lokale gemeenschappen.

Wij begrijpen het belang van deze interacties. Daarom stellen we onze expertise en ervaring ter beschikking in bijvoorbeeld een interview of focusgroepen om waardevolle inzichten en oplossingen te bieden die bedrijven kunnen helpen bij hun duurzaamheidsinspanningen. Dit kan behulpzaam zijn in het kader van de toepassing van de corporate social responsibility directive (CSRD), die voor veel bedrijven van toepassing is.

Wij geloven in samenwerken aan oplossingen voor natuurherstel en klimaatverandering. Door bedrijven te ondersteunen in hun inspanningen om duurzaamheidsrisico’s serieus te nemen, kunnen we gezamenlijk stappen zetten naar een groenere toekomst. Samen versnellen we de aanpak van klimaat- en natuurproblemen.

Wat kun je verwachten van een presentatie?

We geven inspirerende presentaties voor medewerkers om hen mee te nemen in ons werk. Of het nu gaat om een introductie van onze organisatie, een uitleg van onze visie en aan welke oplossingen wij werken, of het presenteren van onze campagnes en strategieën voor publieke beïnvloeding. Samen werken we aan oplossingen en laten we zien dat duurzaamheid haalbaar en leuk kan zijn. We inspireren medewerkers met mooie voorbeelden en motiveren hen om bij te dragen aan een groenere toekomst.

Meer informatie?

Neem contact met ons op.