Of je het nu voorgesneden koopt of zelf aan de slag gaat op een snijplank: gesneden komt kool erg goed tot zijn recht in een wok- of roerbakgerecht. Door het kort te verhitten, behoudt het de smaak en knapperigheid optimaal. Wil je liever hapklare groente? Dan kun je kool ook smoren of stomen. Rode kool komt goed tot zijn recht door het maximaal 15 minuten te koken. Maar kool is niet alleen geschikt als gesneden ingrediënt, je kunt ook heel goed de hele bladeren gebruiken. Deze kun je gebruiken als wrap, serveerschaaltje of om op te rollen en te vullen met vlees of vis. Ook kun je grote parten spitskool, rode of witte kool grillen op de barbecue, lekker met wat olijfolie, peper en zout!
Kool kun je ook prima rauw eten, maar het is wat lastiger te verteren dan andere rauwe groenten. Heb je snel last van een opgeblazen gevoel? Dan is het aan te raden om kool altijd kort te roerbakken, koken, smoren of stomen. Chinese kool valt het minst ‘zwaar’ op de maag.