Terug naar overzicht
Eten

Recept: Quiche Lorraine

Deze overheerlijke quiche lorraine zit boordevol groente maar bevat geen vlees. Verrassend simpel en toch gezond. Met wie probeer jij dit heerlijke gerecht uit?
Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
 • 
Recept
quiche lorraine geserveerd

Benodigdheden

  • Kom
  • Mixer of garde
  • Vriezer
  • Oven
  • Bakvorm 24cm
  • Vork

Ingrediënten 8 personen

Het deeg

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • snufje zout

De liaison

  • 5 eieren
  • peper en zout
  • 250 ml crème fraîche
  • 150 ml melk

De vulling

  • 3 uien
  • 150 gram vegetarische spekjes
  • 1 el mosterd
  • snufje peper en nootmuskaat
  • 50 gram geraspte Emmentaler

Bereiding

  • Meng voor het basisdeeg alles in een grote kom tot een soepel deeg.
  • Plakt het deeg erg aan je vingers, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Leg het deeg minstens een half uur in de vriezer.
  • Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette vorm met een doorsnede van 24 cm.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Maak de liaison. Roer de eieren, room, melk, peper en zout met een garde door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat.
  • Maak vervolgens de vulling. Snipper de uien en stoof ze gaar maar niet bruin.
  • Bak de spekjes en meng deze door de uien, voeg de mosterd, peper en zout toe en stort het mengsel in de taart.
  • Giet de liaison erover en bestrooi met geraspte Emmentaler.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar.

Geniet ervan!

[gravityform id="98" title="false" description="false"]
<p class="gform_not_found">Oeps! We konden je formulier niet vinden.</p>