Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Voedselverspilling      Test: hoe blijft een avocado het langst lekker?
Tips

Test: hoe blijft een avocado het langst lekker?

Portretfoto Mark de Jongh
Mark de Jongh
Heb je een stuk avocado over en wil je die bewaren? Hieronder worden verschillende manieren getest hoe je het beste een avocado kunt bewaren. De winnende methode is echt super makkelijk. Nooit meer onnodig stukken avocado weggooien dus.
Avocado door het midden

Test 1: Een hersluitbaar zakje

Leg de helft van de avocado met pit in een hersluitbaar zakje. Zuig de lucht dat in het zakje zit eruit, sluit het zakje en leg het in de koelkast.

Test 2: Olijfolie

Smeer de opengesneden kant van de avocado in met olijfolie. Zo leg je een klein laagje tussen de avocado en de lucht. Leg de avocado in een plastic bakje en zet hem in de koelkast.

Test 3: Citroensap

Knijp een beetje citroensap over de avocado en smeer dit uit. Bij deze methode krijgt je avocado wel een citroensmaakje, het ligt er dus per gerecht aan of deze methode geschikt is. Plaats ook deze avocado in een plastic bakje en plaats het in de koelkast.

Test 4: Ui

Snijd een ui in grote stukken, leg dit in een plastic bakje, leg de halve avocado er bovenop, sluit het bakje en leg het bakje in de koelkast.

Test 5: Water

Sommige mensen raden het aan om je avocado in een bakje water te leggen. Het water trekt uiteindelijk in je avocado waardoor hij waterig en slijmerig wordt, niet echt een aanrader dus.

Test 6: Niks

Om te controleren of al die extra hulpmiddelen wel echt effect hebben is er ook een avocado zonder bescherming in de koelkast gelegd.

Resultaat na 72 uur in de koelkast

  • De avocado zonder bescherming is het meest bruin en ook erg droog.
  • Gevolgd door de avocado die in het water heeft gelegen. Hij is niet alleen erg bruin, maar ook slijmerig.
  • De avocado die ingesmeerd is met olijfolie heeft het niet slecht gedaan. Hij heeft geen grote bruine plekken.
  • Kort daarop volgt de avocado in het plastic zakje. Deze is minder bruin, maar wel een beetje slijmerig.
  • De nummer één en twee liggen heel dicht bij elkaar. De avocado met citroensap en de avocado die op de ui lag hebben het allebei heel goed gedaan. Maar de winnaar is de avocado die op de ui heeft gelegen, omdat dit geen effect heeft gehad op de smaak.

Als laatste nog een tip die eigenlijk iedereen moet weten: gebruik altijd de helft zonder pit en bewaar de helft met pit. Met de pit er nog in blijft de avocado een stuk langer groen en lekker. Combineer dit met de ui en je avocado blijft een stuk langer lekker!