Benodigdheden
- Oven (mag een heteluchtoven zijn, zet in dit geval de temperatuur op 180 graden)
- Keukenmachine
Ingrediënten 2 personen
Voor de bloemkoolvulling
- 1 bloemkool
- 1 tl zout
- 2 el citroensap
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ rode ui
- 1 teentje knoflook
- snufje cayennepeper
Voor de burrito’s
- Vegetarisch gehakt
- De zelfgemaakte bloemkoolvulling
- Zelfgemaakte hummus (375g kikkererwten pureren samen met 3el tahin. Voeg kruiden of specerijen toe om jouw humus nog lekkerder te maken!)
- 1 theelepel zoete chillisaus
- Een handje verse koriander of peterselie
- 1 lente-ui (of bosui) voor de garnering
- (Groente-)wraps van bijvoorbeeld bieten of wortels of maïs
- Zonnebloemolie om mee in te vetten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ℃.
- Snijd de bloemkool in roosjes en stop deze in de keukenmachine. Voeg hieraan het zout, de citroensap, knoflookpoeder, knoflook, ui en cayennepeper toe.
- Zet de keukenmachine aan tot het een korrelig geheel is.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en vet deze lichtjes in met zonnebloemolie.
- Schep het bloemkoolmengsel erop en spreid dit uit over het bakpapier.
- Bak voor 20 tot 30 minuten in de oven en schep halverwege door.
- Wanneer de vulling klaar is verwarm je het vegetarische gehakt in een koekenpan met een scheutje olie tot dit heet is.
- Je kan een (groente)wrap opwarmen in de magnetron op 800W voor 20 seconde of in een koekenpan voor 1 minuut, maar je kan hem ook koud eten!
- Spreid de hummus in een rechte lijn door het midden van de wrap (laat een pink-lengte over aan de onderkant voor het vouwen) en doe hier een theelepel zoete chilisaus overheen.
- Vul daarna je wrap (niet te vol!) met het gehakt en de bloemkoolvulling zoals jij het lekker vindt. Garneer met koriander of peterselie en dungesneden lente-ui.
- Vouwtip: vouw de wrap aan de onderkant een stukje naar boven en vouw de zijkanten als een jasje over elkaar dicht. Prik eventueel vast met een satéprikker wanneer je de wrap niet direct opeet.
Geniet ervan!