Benodigdheden
- Diepe pan
- Koekenpan
- Mixer/keukenmachine
Ingrediënten 2 personen
- Een eetlepel bloem of een ander soort meel
- Een klontje plantaardige boter
- 400 ml bouillon (groente- of tuinkruiden)
- 1 gesneden uitje
- 3 tenen knoflook
- 400 gram verse bladspinazie
- Een handje walnoten
- Wat pijnboompitjes
- Kies eventueel nog voor een frisse garnering: wat dragon, eventueel een eetlepel room of mascarpone en de schil van een sinaasappel voor een friszure smaak
Bereiding
- Maak een roux door de gekozen bloem en een klontje boter te verhitten. Meng dit goed met elkaar op hoge temperatuur.
- Voeg vervolgens 400 ml bouillon toe.
- Fruit in een andere pan een dik uitje en drie tenen knoflook. Laat daar vervolgens 400 gram verse bladspinazie in slinken.
- Gooi het spinaziemengsel in de blender met een handje walnoten erbij.
- Roer dit vervolgens door de gemaakte roux en voeg er eventueel de romige garnering aan toe. De fijn geknipte dragon, de pijnboompitten, wat room of mascarpone naar keuze en wat sinaasappelschil maken het gerecht helemaal af, voor het oog én voor de smaak!
Geniet ervan!