Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      Recept: Rode curry met kikkererwten en peultjes
Recept

Recept: Rode curry met kikkererwten en peultjes

portretfoto Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
Gezond, lekker en duurzaam. Dat klinkt toch al heerlijk? Deze rode curry met kikkererwten en peultjes is het allemaal. Wij laten je graag kennismaken met dit heerlijke recept.
Rode curry met kikkererwten en peultjes

Benodigdheden

  • Diepe hapjespan/steelpan
  • Snijplank
  • Kookplaat

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 el kokosolie
  • 12 gr gemalen gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 chilipeper
  • 100 gr rode currypasta
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 800 ml kokosmelk
  • 227 gr bamboescheuten
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 25 gr suiker
  • 400 gr kikkererwten
  • 145 gr peultjes
  • verse basilicum of koriander voor het serveren (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm een grote pan met kokosolie.
  • Snijd de gember in kleine stukjes en snipper de sjalot en knoflook.
  • Voeg als de olie warm is gember, knoflook en sjalot toe en fruit deze.
  • Snijd de chilipeper in kleine stukjes (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt) en voeg met de rode currypasta toe.
  • Laad voor een minuutje sudderen en roer regelmatig.
  • Snijd ondertussen paprika en aubergine fijn en voeg toe aan de currypasta.
  • Bak kort mee en voeg vervolgens de kokosmelk, bamboescheuten, kurkuma, suiker en kikkererwten toe.
  • Roer en laat sudderen.
  • Zet vervolgens het vuur laag en laat koken voor 10-15 minuten.
  • Voeg de peultjes toe, roer en kook nog 5 minuten.
  • Serveer in een kom en garneer met verse basilicum of koriander.

Bron en beeldbron: Minimalist Baker

Geniet ervan!