Benodigdheden
- Diepe hapjespan/steelpan
- Snijplank
- Kookplaat
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 el kokosolie
- 12 gr gemalen gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 1 chilipeper
- 100 gr rode currypasta
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 800 ml kokosmelk
- 227 gr bamboescheuten
- 1 tl gemalen kurkuma
- 25 gr suiker
- 400 gr kikkererwten
- 145 gr peultjes
- verse basilicum of koriander voor het serveren (optioneel)
Bereiding
- Verwarm een grote pan met kokosolie.
- Snijd de gember in kleine stukjes en snipper de sjalot en knoflook.
- Voeg als de olie warm is gember, knoflook en sjalot toe en fruit deze.
- Snijd de chilipeper in kleine stukjes (verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt) en voeg met de rode currypasta toe.
- Laad voor een minuutje sudderen en roer regelmatig.
- Snijd ondertussen paprika en aubergine fijn en voeg toe aan de currypasta.
- Bak kort mee en voeg vervolgens de kokosmelk, bamboescheuten, kurkuma, suiker en kikkererwten toe.
- Roer en laat sudderen.
- Zet vervolgens het vuur laag en laat koken voor 10-15 minuten.
- Voeg de peultjes toe, roer en kook nog 5 minuten.
- Serveer in een kom en garneer met verse basilicum of koriander.
Bron en beeldbron: Minimalist Baker
Geniet ervan!