Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      Recept: Pompoenspaghetti met champignons
Recept

Recept: Pompoenspaghetti met champignons

Portretfoto Mark de Jongh
Mark de Jongh
Tegenwoordig kijken we niet meer raar op van een pizzabodem gemaakt van groente of rijst gemaakt van bloemkool. Wist je ook dat je Italiaanse spaghetti kan maken met pompoen? Je leert er meer over in dit recept.
Pan met pompoen spaghetti en bolognesesaus met champignons

Benodigdheden

  • Oven
  • Snijplank
  • Vork
  • Grote pan/braadpan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 grote ui
  • 200 gr portobello paddenstoelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 tl rozemarijn (vers of gedroogd)
  • 2 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el verse basilicum
  • 1 grote spaghetti pompoen
  • 135 gr mozzarella
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 30 gr ricotta

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal van de pompoen de boven- en onderkant en snijd doormidden.
  • Haal de zaadjes uit de pompoen, besprenkel met zout en olijfolie.
  • Leg de helften met de binnenkant naar beneden op een bakpapier en rooster voor 30 tot 40 minuten.
  • Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees tot spaghettislierten.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gesnipperde ui toe.
  • Snijd de champignons en voeg deze met knoflook toe en bak ongeveer 3 tot 5 minuten.
  • Voeg de rozemarijn, oregano, paprikapoeder, chilivlokken en zout toe.
  • Voeg de geplette tomaten toe en breng de saus aan de kook.
  • Verlaag het vuur om te laten sudderen, dek af en kook 30 minuten.
  • Verwijder de deksel en kook zachtjes gedurende 10 minuten, tot de saus dik is.
  • Voeg de fijngehakte basilicum toe.
  • Schep de ‘spaghetti’ in een braadpan en besprenkel met zout.
  • Giet de champignonsaus over de spaghetti en bestrooi met de geraspte mozzarella, parmezaanse kaas en ricotta.
  • Bak op het middenrek van de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 45 minuten, tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.
  • Haal uit de oven en laat de braadpan 30 minuten voor het opdienen rusten.

Bron: The Roasted Root

Geniet ervan!