Benodigdheden
- Oven
- Snijplank
- Vork
- Grote pan/braadpan
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 el olijfolie
- 1/2 grote ui
- 200 gr portobello paddenstoelen
- 5 teentjes knoflook
- 1 tl rozemarijn (vers of gedroogd)
- 2 tl oregano
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 tl zout
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el verse basilicum
- 1 grote spaghetti pompoen
- 135 gr mozzarella
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 30 gr ricotta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal van de pompoen de boven- en onderkant en snijd doormidden.
- Haal de zaadjes uit de pompoen, besprenkel met zout en olijfolie.
- Leg de helften met de binnenkant naar beneden op een bakpapier en rooster voor 30 tot 40 minuten.
- Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees tot spaghettislierten.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gesnipperde ui toe.
- Snijd de champignons en voeg deze met knoflook toe en bak ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Voeg de rozemarijn, oregano, paprikapoeder, chilivlokken en zout toe.
- Voeg de geplette tomaten toe en breng de saus aan de kook.
- Verlaag het vuur om te laten sudderen, dek af en kook 30 minuten.
- Verwijder de deksel en kook zachtjes gedurende 10 minuten, tot de saus dik is.
- Voeg de fijngehakte basilicum toe.
- Schep de ‘spaghetti’ in een braadpan en besprenkel met zout.
- Giet de champignonsaus over de spaghetti en bestrooi met de geraspte mozzarella, parmezaanse kaas en ricotta.
- Bak op het middenrek van de voorverwarmde oven gedurende 30 tot 45 minuten, tot de kaas goudbruin is en de saus borrelt.
- Haal uit de oven en laat de braadpan 30 minuten voor het opdienen rusten.
Bron: The Roasted Root
Geniet ervan!