Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Theedoek
- Diepe pan
Ingrediënten 2 personen
- 200 gram noedels (elke soort is goed)
- 1 pak tofu 375 gr
- 4 el olijfolie
- Basilicum blaadjes (optioneel)
- 3 snufjes grof zout
- 500 gr groenten (dit mag van alles zijn. Kijk vooral wat je nog in huis hebt! In dit recept gebruikten wij wortel)
- ½ rode ui
- 3 stengels lente-ui
- 50 ml sojasaus
- 2-3 peterselie takjes
- 1 groentebouillon blokje
- 1 liter water
Bereiding
De tofu
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Trek het vocht uit de tofu door deze tussen 2 lagen theedoek te plaatsen en voorzichtig aan te drukken tot het meest vocht is onttrokken
- Snij de tofu in kleine reepjes ter grootte van je vingertop
- Verspreid de tofu over een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer deze in met olijfolie en een beetje sojasaus
- Strooi het grove zout over de tofu en leg basilicum blaadjes tussen de tofu (naar smaak)
- Bak de tofu voor 15 minuten in de oven tot ze knapperig en lichtbruin van kleur zijn
De noedels
- Snij de rode ui, lente-ui en peterselie brunoise (in hele kleine stukjes) en de wortel in dunne schijfjes
- Zet een diepe pan met 1 liter water op middelhoog vuur
- Voeg de gesneden groente toe aan het water, samen met het bouillonblokje
- Breng het langzaam aan de kook en laat vervolgens 8 minuten koken
- Voeg de noedels nog 2 minuten toe (let op: kijk hoelang de door jou gekozen noedels moeten koken. In totaal moeten je noedelgroente 10 minuten koken dus houd hier rekening mee)
Serveren
- Haal de tofu uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen
- Pak een diep bord of een kom en schep hierin de groente met noedels. Bestrooi de tofu over de noedels
- Garneer met fijngesneden lente-ui en peterselie
- Voeg voor extra smaak nog 2 el sojasaus toe
Geniet ervan!