Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      Recept: Overheerlijke noedels met tofu
Recept

Recept: Overheerlijke noedels met tofu

portretfoto Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
Noedels kan je snel en op veel verschillende manieren maken. Door tofu aan je noedels toe te voegen creëer je een eiwitrijke maaltijd met veel vitamines. Je kan dit recept als basis gebruiken en kijken welke groenten je in huis hebt. Zo zet je iedere keer weer iets nieuws op tafel. Je kan bijvoorbeeld net zo goed broccoli, courgette, bloemkool, spruitjes of peultjes gebruiken. Goed aan te passen naar waar je zin in hebt én wat je in huis hebt!
Schaal noedels met tofu en verse groente geserveerd op een bamboe placemat

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Theedoek
  • Diepe pan

Ingrediënten 2 personen

  • 200 gram noedels (elke soort is goed)
  • 1 pak tofu 375 gr
  • 4 el olijfolie
  • Basilicum blaadjes (optioneel)
  • 3 snufjes grof zout
  • 500 gr groenten (dit mag van alles zijn. Kijk vooral wat je nog in huis hebt! In dit recept gebruikten wij wortel)
  • ½ rode ui
  • 3 stengels lente-ui
  • 50 ml sojasaus
  • 2-3 peterselie takjes
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 liter water

Bereiding

De tofu

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Trek het vocht uit de tofu door deze tussen 2 lagen theedoek te plaatsen en voorzichtig aan te drukken tot het meest vocht is onttrokken
  • Snij de tofu in kleine reepjes ter grootte van je vingertop
  • Verspreid de tofu over een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer deze in met olijfolie en een beetje sojasaus
  • Strooi het grove zout over de tofu en leg basilicum blaadjes tussen de tofu (naar smaak)
  • Bak de tofu voor 15 minuten in de oven tot ze knapperig en lichtbruin van kleur zijn

De noedels

  • Snij de rode ui, lente-ui en peterselie brunoise (in hele kleine stukjes) en de wortel in dunne schijfjes
  • Zet een diepe pan met 1 liter water op middelhoog vuur
  • Voeg de gesneden groente toe aan het water, samen met het bouillonblokje
  • Breng het langzaam aan de kook en laat vervolgens 8 minuten koken
  • Voeg de noedels nog 2 minuten toe (let op: kijk hoelang de door jou gekozen noedels moeten koken. In totaal moeten je noedelgroente 10 minuten koken dus houd hier rekening mee)

Serveren

  • Haal de tofu uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen
  • Pak een diep bord of een kom en schep hierin de groente met noedels. Bestrooi de tofu over de noedels
  • Garneer met fijngesneden lente-ui en peterselie
  • Voeg voor extra smaak nog 2 el sojasaus toe

Geniet ervan!