Ga terugHome      Thema’s      Eten & drinken      Vegetarisch eten      Recept: Makkelijke groentecurry
Recept

Recept: Makkelijke groentecurry

portretfoto Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
Duurzaam en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Neem bijvoorbeeld deze groentecurry. Naar ieders smaak aan te kleden door het kiezen van groenten die je zelf lekker vindt. Zo op tafel dus ook nog eens ideaal voor een doordeweekse dag. Al smaakt hij in het weekend ook heerlijk!
Diep bord met groentecurry op een placemat

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Diepe pan
  • Knoflookpers (optioneel)

Ingrediënten 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 500gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette, worteltjes en paksoi)
  • Currypasta (ongeveer 95 gram)
  • Blikje kokosmelk
  • Bami
  • (Wok)olie

Bereiding

  • Pers de knoflook of snij deze fijn. Snij ook de groente tot hapklare blokjes
  • Zet een wokpan op het vuur en giet hier een scheutje (wok)olie in
  • Fruit de knoflook en voeg vervolgens de gesneden groente toe
  • Voeg ook direct de kokosmelk en currypasta toe. Roer regelmatig door en laat dit bakken tot de groenten gaar zijn
  • Kook ondertussen de bami
  • Meng de bami door de groentecurry

Genieten maar!