Benodigdheden
- Oven
- 2 grote kommen
- Bakpapier
- Ovenschaal
- Pan om rijst te koken
- Koekenpan
Ingrediënten 3-4 personen
- 1 grote bloemkool
- 2 el maïzena
- 2 el kokosmelk
- 120 ml sojasaus
- 3 el Hoisin saus
- 2 el honing
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 4 stengels lente-ui
- ½ tl chilipeper
- Zwarte peper
- 40 gr gezouten pinda’s
- Rijst (ongeveer 100 gr ongekookte rijst per persoon)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur. Snijd de bloemkool in roosjes.
- Neem een grote kom en doe hier de bloemkoolroosjes met 1 eetlepel maïzena in.
- Meng goed door elkaar zodat er een laagje maïzena op de bloemkool zit.
- Voeg vervolgens de kokosmelk en 2 eetlepels sojasaus toe. Meng het zodat de saus de bloemkool bedekt.
- Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal.
- Verspreid de bloemkoolroosjes over de ovenschaal en zet in de oven.
- Bak dit 3 tot 4 minuten tot de bloemkool wat donker wordt op de randjes.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 °C en bak de bloemkool nog eens 5 minuten tot hij gaar is.
- Maak ondertussen de saus.
- Pak een kom en meng hier in de overgebleven sojasaus, de Hoisin saus, honing, rijstazijn, chilipepers en een snufje zwarte peper.
- Voeg 60 ml water toe en de 1 eetlepel maïzena. Roer dit door elkaar tot een gladde massa.
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Voeg olie toe in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de teentjes knoflook fijn, rasp de gember, en snijd de lente-ui. Bak dit in de pan 5 minuten.
- Meng de saus er doorheen en breng het aan de kook. Als het kookt, zet het vuur dan laag.
- Voeg de bloemkool toe en bak deze. Roer goed door.
- Giet de rijst af en verdeel over kommen.
- Neem de koekenpan van het fornuis en meng de pinda’s er doorheen.
- Schep de bloemkool over de rijst en voeg eventueel wat pinda’s en lente-ui toe.
Geniet ervan!
Heb je saus over? Je kunt er de volgende dag ook andere groentes wokken en dit met rijst serveren.