Recept: gebakken peren met honing en walnoten
Walnoten bevatten allerlei goede vetten, ideaal dus voor een goede start van de dag met een kleine crunchy touch!
Ingrediënten
- 2 grote rijpen peren
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- 2 theelepels honing
- 60 gram gemalen walnoten
- Optioneel: plantaardige yoghurt
Hoe maak ik het?
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de peren door het midden en leg ze op de bakplaat. Haal de pitjes eruit en maak een mooi kuiltje in het midden van de peer. Vul dit kuiltje met de kaneel, honing en walnoten. Bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!
Bron: Bloglovin.com
Recept: bessen, walnoten & granola
Dit lekkere ontbijt is glutenvrij en zit boordevol gezonde ingrediënten!
Ingrediënten
- 50 gram walnoten
- 150 gram geschaafde amandelen
- 100 gram geraspte kokos
- pompoenzaadjes naar smaak
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels kokosolie
- 3 eetlepels honing of agavesiroop
- 1 hand gedroogde cranberries
Hoe maak ik het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de walnoten, amandelen, pompoenzaadjes, geraspte kokos en zout bij elkaar in een grote kom. Meng dit vervolgens met de kokosolie en honing zodat het een mooie mix wordt. Strijk het uit op een bakplaat (en bakpapier) en bak het mooi, lichtbruin in 18 tot 20 minuten. Strooi tot slot de gedroogde cranberries eroverheen en laat het even rustig afkoelen.
Bron: Thecafesucrefarine.com
Recept: vanille-chiapudding
Ingrediënten
- 170 ml amandelmelk (ongezoet)
- 2 theelepels honing of ahornsiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 3-4 eetlepels chiazaad
- handje noten, besjes, fruit en kokoschips voor een topping
Hoe maak ik het?
Pak een grote pot of glas met een strakke deksel en doe hier de amandel-vanille melk, honing, pure vanille extract en chiazaad in. Schud of roer dit goed en bewaar het in de ijskast gedurende minstens 6 uur of laat het een nachtje staan. Haal het vlak voor het ontbijt uit de ijskast en roer het even door: het is nu een heerlijke pudding geworden. Voeg tot slot nog de laatste toppings toe en tast toe!
Bron: Ifoodreal.com