Home      Thema’s      Duurzaam wonen      Tuinieren

Tuinieren

Een groene tuin of groen balkon heeft als voordeel dat je kunt genieten van alle bezoekers: prachtige vogels, nuttige insecten, en dat naast alle mooie planten en bloemen die je er een plekje geeft! Of je nu groene vingers hebt of niet, we helpen je graag op weg om je buitenruimte te vergroenen. Ontdek wat jij kunt doen.

Vrouw is aan het tuinieren
Man geeft planten op het dakterras water

Download onze gratis mini-tuingids

Heb je geen groene vingers of tijd om te tuinieren? Geen probleem! Met onze tien gouden regels voor een duurzame tuin, balkon of dakterras kun je van jouw buitenruimte een onderhoudsarme oase van rust en biodiversiteit maken. Vul je gegevens in en ontvang de tuingids per e-mail.

Vraag de tuingids aan

Waarom is een duurzame tuin belangrijk?

Je tuin of buitenruimte is belangrijker dan je denkt! Door extreem weer met hogere temperaturen en fikse buien is het harder nodig dat we meer groen in onze buurt hebben en minder tegels. Ook bied je zo plant- en diersoorten een plekje in jouw omgeving. Dat helpt belangrijke problemen verhelpen, zoals het verlies van die soorten. Bestrijdingsmiddelen hebben geen plek in een duurzame tuin, want die beschadigen de natuur en doden veel nuttige insecten. Zo maak je van jouw buitenruimte een veilige, verwelkomende omgeving voor allerlei insecten die een thuis zoeken.

Veel mensen wonen in buurten waar soms maar weinig groen te vinden is. Door jouw tuin wat duurzamer in te richten, draag je zelf bij aan de oplossingen. Maak een groene omgeving door aan de slag te gaan met bijvriendelijke planten, een groen dak of je eigen moestuin. De natuur kan jouw hulp hard gebruiken!