Koken op inductie
Waar eerst een gasfornuis de nieuwe standaard werd in elke keuken, kiezen nu steeds meer mensen voor koken op elektriciteit. Voor het koken op aardgas zijn er goede, betaalbare en comfortabele alternatieven. Bijvoorbeeld koken op inductie. Wil jij daarmee aan de slag? We helpen je graag op weg.
Wokken, grillen, bakken en braden, het kan allemaal op een inductiekookplaat
Maak kennis met koken op inductie en ontdek of jouw pannen geschikt zijn voor de overstap naar een nieuwe kookplaat.
Wat zijn de voordelen van koken op inductie?
Een inductiekookplaat is de meest voor de hand liggende manier om het gasfornuis te vervangen. Je stoot geen CO2 uit tijdens het koken. Daarnaast is het een stuk veiliger, zuiniger, makkelijker schoon te maken, beter voor de luchtkwaliteit in huis. Da’s mooi meegenomen!
Hoe maak je de overstap naar koken op inductie?
Iedereen kan overstappen van koken op aardgas naar koken op inductie. Je moet op een aantal dingen letten als je op inductie overstapt: zoek uit of je de juiste aansluiting hebt in de keuken, ga op onderzoek uit welke inductieplaat past bij jouw kookstijl en keuken en controleer als laatste met de pannencheck of je pannen geschikt zijn.