Terug naar overzicht
Eten

Overstappen op inductie? Doe de pannencheck

Inductiekoken wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Er zitten heel veel voordelen aan koken op inductie ten opzichte van koken op gas. Zo is het veiliger, gasvrij en makkelijker schoon te houden. Overstappen op inductie brengt wel enkele kosten met zich mee, maar het hoeft niet zo te zijn dat je een hele nieuwe pannenset hoeft aan te schaffen. Wil je weten of jij jouw oude pannen kan gebruiken of dat je beter nieuwe kan kopen? Doe hier de check.
Pan met groente op een inductiekookplaat

1. Magnetisch veld

Houd een sterke magneet tegen de onderkant van je pan. Blijft deze aan de bodem plakken? Dan is je pan geschikt voor het koken op inductie! Inductiekoken werkt met een magnetisch veld. Op deze manier wordt alleen de pan warm en niet de kookplaat zelf.

2. Oppervlakte-test

Zet je pan op een plat oppervlak en beweeg hem op en neer. Blijft je pan goed staan, dan is deze geschikt voor inductiekoken. Wiebelt je pan? Dan staat de bodem mogelijk bol en maakt hij te weinig contact met de kookplaat. In dit geval adviseren wij om deze pan te vervangen.

3. Beschadigingen-test

Zet je pan op een krant en beweeg de pan heen en weer net als bij stap 2. Blijft de krant onbeschadigd? Dan zal de pan geen krassen geven tijdens het koken op inductie. Scheurt de krant? Dan heb je de kans dat je pan krassen achterlaat op de kookplaat.

Introductie afbeelding pannencheck video