Ga terugHome      Thema’s      Duurzaam wonen      Huis tochtvrij maken      Laat binnendeuren automatisch sluiten door deurdrangers te plaatsen   
Tips

Laat binnendeuren automatisch sluiten door deurdrangers te plaatsen   

Portretfoto Atse van Pelt
Atse van Pelt
Vergeet je zelf vaak binnendeuren te sluiten, of roep je vaak "deur dicht!" naar je huisgenoten? Dan kunnen deurdrangers een uitkomst bieden. Hiermee sluiten de deuren automatisch en ga je de tocht tegen die ontstaat door de open deuren in huis. Vooral op koude dagen is dit zonde van het stoken in de kamers. Met deurdrangers kun je de warmte in de kamers houden en tocht eenvoudig tegengaan. In dit artikel lees je er meer over. 
deurdrangen op deur aanbrengen

Deurdranger

Een deurdranger zorgt ervoor dat de deur vanzelf achter je dichtvalt. Je hebt deze in verschillende soorten en maten. Je monteert hem aan de bovenkant van je deur en het deurkozijn. De deurdranger blijft zichtbaar, wat niet iedereen even mooi vindt, dus deze oplossing is met name geschikt voor een tussendeur of deur die op de (onverwarmde) gang uitkomt.

Let op de ventilatie 

De ruimte onder de binnendeuren in huis moet je open laten. Voelt tegenstrijdig, he? Maar die ruimte is nodig voor een goede ventilatie. Zo kan de lucht door het huis stromen, voor een gezonde lucht in huis zónder onnodige tocht.

Hoe gasvrij ben jij?

Heb je alle tochtgaten in je huis aangepakt en wil je nog meer doen om gas te besparen? Dan is de volgende stap de temperatuur van je cv-ketel aanpassen. Die staat standaard op 80 graden en dat is zonde! Het namelijk veel gas om die temperatuur te bereiken. Verlaag de temperatuur van je cv-ketel naar 70, 60 of zelfs 50 graden. Dit scheelt gasverbruik en dus ook in de kosten. Daarnaast kom je op deze manier erachter of je huis al geschikt is om van het aardgas af te gaan. Doe mee!