Stop Co2-uitvluchten

Stop CO2-uitvluchten

De luchtvaartsector is op de vlucht voor de klimaatdoelen

Kom aan boord en teken de petitie

Ben jij ook helemaal klaar met de uitvluchten van de luchtvaartsector? Laat je stem horen en teken onze petitie! Je ontvangt een gepersonaliseerde boardingpass met een duidelijke oproep aan politici. Wij delen jouw boodschap vervolgens met Mark Harbers (minister van Infrastructuur en Waterstaat), de luchtvaartsector én de Tweede Kamer. Samen zorgen we dat er duidelijke grenzen worden gesteld aan de uitstoot van de luchtvaartsector.

CO2 uitvluchten Petitie

"*" geeft vereiste velden aan

Vul jouw telefoonnummer in als Natuur & Milieu jou eenmalig mag benaderen over deze actie en jouw steun voor onze natuur.
Nieuwsbrief
Tikkie
We gaan natuurlijk zorgvuldig om met je gegevens. Meer hierover lees je in onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De luchtvaartsector is op de vlucht voor de klimaatdoelen

Van alle vervoersmiddelen is het vliegtuig het meest vervuilend. Om de klimaatdoelen te halen, moeten alle sectoren een bijdrage leveren – ook de luchtvaart. Maar de Nederlandse luchtvaartsector heeft samen met de overheid te lage doelen afgesproken voor het verlagen van de CO2-uitstoot. Alle sectoren hebben afgesproken dat de emissies naar nul moeten in 2050, maar de luchtvaart mag tot 2070 blijven uitstoten. De sector probeert de klimaatdoelen steeds weer te ontvluchten door de doelen zo laag mogelijk te houden, stappen die vervuiling écht stoppen te vertragen en te lobbyen tegen het wettelijk vastleggen van de klimaatdoelen. Met deze petitie willen we de CO2-uitvluchten stoppen.

Een CO2-plafond voor de luchtvaart

Er moet een CO2-plafond komen waarmee de maximale uitstoot van de Nederlandse luchtvaartbranche wettelijk wordt vastgelegd. Net als dat gedaan is voor onder andere de industrie, landbouw, het verkeer en woningbouw. Als dit CO2-plafond eenmaal is ingesteld, heeft de luchtvaart geen uitvlucht meer. Vind jij ook dat de luchtvaart, net als alle andere sectoren, moet bijdragen om de klimaatdoelen te halen? Laat dan nu je stem horen!

Stop CO2-uitvluchten
Stop Co2-uitvluchten
Met satirische nieuwsberichten proberen wij op social media aandacht te vragen voor de CO2-uitvluchten van de luchtvaart.
Stop Co2-uitvluchten

De impact van de luchtvaart op het klimaat

Vliegen draagt bij aan de opwarming van onze aarde. Een vliegtuig verbruikt grote hoeveelheden kerosine waardoor veel broeikasgassen zoals CO2 vrijkomen: in totaal is onze luchtvaartsector verantwoordelijk voor 15% van de Nederlandse klimaatemissies. Alsnog blijft de luchtvaart groeien. Net als andere sectoren, zal de luchtvaart een bijdrage moeten leveren aan de klimaatdoelen. Met een CO2-plafond kunnen we zorgen dat de luchtvaartsector haar klimaatdoelen niet meer kan ontvluchten.

[gravityform id="98" title="false" description="false"]
<p class="gform_not_found">Oeps! We konden je formulier niet vinden.</p>