Home      Nomineer je studentenhuis

Nomineer je studentenhuis

Studentenhuizen zijn vochtig & tochtig, samen gaan we van enkelglas naar dubbelglas!

Studenten zitten op de bank met dekens

Heeft jouw studentenhuis nog enkelglas?

Uit onderzoek van ABF Research blijkt dat 80.000 van de uitwonende studenten in een studentenhuis wonen dat enkelglas heeft. Dat is zó 1970! Sinds die tijd kan er al dubbelglas in huurwoningen geplaatst worden.

Enkelglas is namelijk ouderwets, energieverspillend en onveilig.

Natuur & Milieu voert samen met Greenchoice campagne voor het verdwijnen van enkelglas in álle huurwoningen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken om de urgentie duidelijk te maken aan de Kamerleden in Den Haag.

Simone staat voor een beslagen raam en veegt het met haar hand schoon
Op een beslagen raam staat 'Vochtig & Tochtig' geschreven
Gido zit met een deken op bed
"Als ik achter mijn bureau werk voel ik de tocht en de kou langs me heen gaan. Op die manier stook ik echt voor de mussen en dat is gewoon enorm zonde van die fossiele brandstof waar we graag met zijn allen vanaf willen." – Gido

Deze actie is afgelopen

Honderden studenten hebben hun verhaal met ons gedeeld. Deze verhalen hielpen ons om het probleem duidelijk te maken aan politici. Bedankt voor alle inzendingen!

Spellenkast vol gezelschapsspellen
Vochtig & Tochtig-trui en -muts met witte opdruk
Greenchoice Sokken

Wat kun je zelf doen om de kou buiten de deur te houden?

Geen zorgen, we adviseren je niet om spouwmuren te isoleren of zelf een vloerverwarming te frezen. Grote maatregelen zijn namelijk de verantwoordelijkheid van je huisbaas.

Wat je wél kan doen, zijn kleine simpele maatregelen om de tocht tegen te gaan. Dat is namelijk een makkelijk aan te pakken boosdoener. Bekijk daarvoor onze tips om jouw huis zelf tochtvrij te maken.

Partner