Heeft jouw studentenhuis nog enkelglas?

Uit onderzoek van ABF Research blijkt dat 80.000 van de uitwonende studenten in een studentenhuis wonen dat enkelglas heeft. Dat is zó 1970! Sinds die tijd kan er al dubbelglas in huurwoningen geplaatst worden.

Enkelglas is namelijk ouderwets, energieverspillend en onveilig.

Natuur & Milieu voert samen met Greenchoice campagne voor het verdwijnen van enkelglas in álle huurwoningen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken om de urgentie duidelijk te maken aan de Kamerleden in Den Haag.

Simone staat voor een beslagen raam en veegt het met haar hand schoon
"Vanwege de huidige gasprijzen wacht ik zo lang mogelijk met het aanzetten van de verwarming, soms steek ik zelfs kaarsen aan om de kou buiten de deur te houden." – Simone
Op een beslagen raam staat 'Vochtig & Tochtig' geschreven
Gido zit met een deken op bed
"Als ik achter mijn bureau werk voel ik de tocht en de kou langs me heen gaan. Op die manier stook ik echt voor de mussen en dat is gewoon enorm zonde van die fossiele brandstof waar we graag met zijn allen vanaf willen." – Gido

Nomineer je studentenhuis! 🥶

Jullie verhalen helpen om het probleem duidelijk te maken. Nomineer jouw huis met enkelglas door ons te vertellen hoe ernstig de situatie is. Het enige wat jij hoeft te doen, is ons te vertellen waarom jij denkt dat jullie studentenhuis het meest koude, vochtige en tochtige studentenhuis van Nederland is. Koud kunstje toch? Bonuspunten als je een foto meestuurt! De win actie is helaas afgelopen, maar nomineren kan nog steeds. Dit betekent dat ook jouw nominatie bijdraagt aan een verbod.

Spellenkast vol gezelschapsspellen
Vochtig & Tochtig-trui en -muts met witte opdruk
Greenchoice Sokken

Wat kun je zelf doen om de kou buiten de deur te houden?

Geen zorgen, we adviseren je niet om spouwmuren te isoleren of zelf een vloerverwarming te frezen. Grote maatregelen zijn namelijk de verantwoordelijkheid van je huisbaas.

Wat je wél kan doen, zijn kleine simpele maatregelen om de tocht tegen te gaan. Dat is namelijk een makkelijk aan te pakken boosdoener. Bekijk daarvoor de low-budgettips van Eddy Zoëy of lees de tips van onze partner Greenchoice.

Partner