Ga terugHome      Thema’s      Vervoer & reizen      Autodelen      Zelf ook elektrisch autodelen?
Download

Zelf ook elektrisch autodelen?

portretfoto Annemijn Pasman
Annemijn Pasman
Heb je wel eens aan autodelen gedacht, maar weet je niet precies waar te beginnen? Of wil je gewoon wat handige tips over autodelen? Ga ook voor autodelen in plaats van autobezit! Op deze pagina staan tips en links over autodelen via een platform en om zelf een autodeel-project te starten. Je kan hier ook de gratis hand-out over autodelen downloaden.

Autodelen via een platform

Er zijn veel mogelijkheden om zelf te beginnen met autodelen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een auto van Greenwheels dat al twintig jaar gedeelde auto’s in Nederland laat rijden. Of via SnappCar waar je een auto huurt van mensen bij jou in de buurt. Met een van de flexibele autodeel apps is er vaak wel een auto in de buurt te vinden. Kijk op ritjeweg.nl voor een vergelijking van verschillende deelauto’s.

Een autodeelproject starten

Wil je liever een project starten in jouw buurt of straat? Dat kan bijvoorbeeld met autodeelplatform Buurauto, onze samenwerkingspartner voor Auto van de Straat in Gelderland. Woon je in Limburg? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij DeeldeZon, zij wonnen in 2019 de Autodeel Award voor hun lokale initiatief. De landelijke coöperatie DEEL zet projecten voor bewoners die samen hun vervoersmiddelen willen gebruiken om zo te besparen. De organisatie We Drive Solar zet autodeelprojecten op met slimme laadpalen die met zonne-energie werken. Wil je meer weten over autodelen in Nederland? Lees dan verder op autodelen.info.

Download de hand-out

Je kunt de hand-out over autodelen downloaden via het formulier. In de hand-out vind je nog meer praktische tips en tricks over autodelen, een overzicht met aanbieders van deelauto’s en autodeelorganisaties.