Home      Thema’s      Energie      Schone industrie

Schone industrie

Wist je dat de industrie in Nederland verantwoordelijk is voor 30 procent van onze landelijke uitstoot van CO2? Enorm veel! Dit komt doordat deze bedrijven nog voor veel productieprocessen olie, kolen en aardgas gebruiken. Het is daarom belangrijk dat de industrie verandert en schoner wordt. Op deze pagina lees je meer over hoe de bedrijven in de industrie dat kunnen doen.

chemische industrie in rotterdam

Een schone industrie die klaar is voor de toekomst: hoe komen we daar?

Ontdek hoe bedrijven in de industrie duurzame koplopers kunnen worden in onze economie. De industrie moet circulair worden en ook snel overstappen op groene stroom en groene waterstof. Zolang er nog niet voldoende groene stroom en waterstof zijn, kunnen bedrijven tijdelijk gebruikmaken van beperkte CO2-opslag.

collega's bieden onderzoek aan aan de minister van economische zaken en klimaat

Bouwen aan de industrie van morgen

Een duurzame industrie in Nederland, zonder gebruik van fossiele grond- en brandstoffen, is mogelijk. Dat blijkt uit verkennend onderzoek van CE Delft, in opdracht van onze organisatie. De overgang naar deze schone 'industrie van morgen' vraagt om een slimme aanpak, waarvoor wij de eerste aanbevelingen deden aan de overheid.

Meer over onze actie