Ga terugHome      Thema’s      Duurzaam wonen      Huis tochtvrij maken      Voorkom tocht via het kattenluik 
Tips

Voorkom tocht via het kattenluik 

Portretfoto Atse van Pelt
Atse van Pelt
Heb jij een kat die er graag op uit gaat? Dan heb je vast een kattenluik in de deur. Vooral bij oudere kattenluiken wil er, naast een kat, nog weleens tocht naar binnen glippen. Heb je een oud kattenluik? Dan is het verstandig deze te vervangen door een nieuw, tochtvrij exemplaar. Want het kattenluik is voor de kat, niet voor de tocht. 
kattenluik in een voordeur

Hoe een kattenluik zorgt voor minder tocht in het huis

Oude kattenluiken sluiten niet altijd even goed af. Er ontsnapt dan veel warmte doorheen. Heb jij een ouder kattenluik? Dan kan het lonen om een nieuw goed geïsoleerd kattenluik te plaatsen. Goed voor de kat en fijn voor de energierekening. Tip: plaats een extra kattenluik in de binnendeur van bijvoorbeeld de hal naar de woonkamer voor nog minder tocht. De kat kan daardoor eenvoudig in de kamer komen, en de deuren kunnen gesloten blijven. Zo verlies je minder warmte.

Wat heb je nodig? 

Het enige wat je nodig hebt ik een nieuw, goed geïsoleerd kattenluik. Deze kun je zowel in de bouwmarkt als ook online kopen. Let er dus goed op dat dit luik isolatie heeft zowel in het glas, als rondom het deurtje.