Home      Thema’s      Duurzaam wonen      Huis isoleren

Huis isoleren

Er zijn tal van isolatiemogelijkheden, waardoor het best lastig kan zijn om te weten waar je moet beginnen. Toch is het een van de beste manieren om energie te besparen en daardoor de aarde minder te belasten. Wij helpen je graag op weg met alle isolatiemaatregelen die je kunt nemen in jouw woning. Doe je mee?

Isolatiemateriaal tegen muur plaatsen

Ontdek welke stappen jij nog kunt zetten voor betere woningisolatie

Comfortabeler wonen kan in een goed geïsoleerd en geventileerd huis.

Word ook Groene Doener

Wil jij graag groener leven? Maar twijfel je over de volgende stap, of wil je graag eerst in een onderwerp verdiepen?
We helpen je graag op weg! Schrijf je nu in en ontvang duurzame tips.

Doe mee
Groene doeners 1108
Inspirerende mails 8x
Michael de Roos in tuin

Wat zijn de voordelen van woningisolatie?

Een huis verliest veel warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Met isolatie pak je je huis beter in, zodat warmte beter wordt vastgehouden wordt of buiten de deur wordt gehouden. Dat kan flink schelen op je energierekening. Woningisolatie kan wel een flinke investering zijn, maar levert jou en het klimaat ook veel op. Bovendien kun je gebruikmaken van subsidie, waardoor je de investering sneller terugverdient. Door je huis te isoleren verhoog je ook nog eens het comfort binnen en bespaar je op de energierekening.

Hoe isoleer je je huis?

Denk bij isolatie aan het isoleren van de vloer, de (spouw)muren en het dak, en aan het vervangen van enkelglas door isolerend glas. Er zijn verschillende soorten, zoals HR++ of triple glas. Een goed moment voor isolatie is als je je huis gaat verbouwen. Als je handig bent, kun je zelf bijvoorbeeld vloerisolatie of het dak, maar je kunt het ook laten doen door een isolatiebedrijf. Vergeet als je zelf gaat isoleren niet om naden en kieren dicht te maken, maar let wel voor voldoende ventilatie voor schone lucht in huis.