weiland met klaprozen

Nalaten

Blijven geven om onze leefwereld

Welke leefwereld laten we na aan volgende generaties?

Is een gezonde leefwereld ook zo belangrijk voor u? En gunt u dat ook aan anderen? Genieten van een bloeiende natuur met een rijke biodiversiteit. Een wereld met een stabiel klimaat en een gezond milieu. Dat kan door Natuur & Milieu op te nemen in uw testament. Een gezonde leefwereld is het meest waardevolle dat u kun doorgeven aan uw naasten.

Nabestaanden mevrouw Wensink

“Marie was erg begaan met de natuur. Zonder natuur had ze niet kunnen leven, de lucht en ruimte die dat haar gaf was voor haar ontzettend belangrijk. Dat maakte ook dat ze de zorg voor het milieu zo serieus nam. Ze maakte zich grote zorgen over hoe we met de natuur omgaan en wat er zo van overblijft. Voor haar genoeg reden om ook Natuur & Milieu in haar testament op te nemen. Zo blijft Marie meewerken aan het voortbestaan van een gezonde planeet.”  De mensen die Natuur & Milieu opnemen in hun testament hebben allemaal een eigen verhaal. Lees meer van dit soort verhalen.

bos natuurfoto
een koolmees baddert in water
sloot met begroeiing in woonwijk

Meer weten of een goed gesprek?

We begrijpen goed dat u zo’n belangrijke beslissing niet zomaar neemt. Om u zo goed mogelijk te helpen, hebben wij een uitgebreide brochure voor u met alle praktische informatie. Deze kunt u eenvoudig aanvragen via ons formulier.

Wilt u graag eens van gedachten wisselen over uw nalatenschap?

Ik kijk graag samen met u naar uw wensen en persoonlijke situatie. Ik kan u ook helpen met praktische vragen over het opstellen van uw testament. Neem gerust contact met mij op via 06-27091532 of mail mij op s.vankuijk@natuurenmilieu.nl.

Wat erft onze leefwereld van u?

Leg uw betrokkenheid stap voor stap vast.

  1. Bedenk wie u iets wilt nalaten: Dit is een heel persoonlijke keuze. Een overzicht maken van personen en goede doelen waar u een band mee heeft, kan u hierbij helpen. Aan wie wilt u iets doorgeven? Sommige mensen bespreken dit graag met hun dierbaren.
  2. Bepaal wat u nalaat: Wilt u Natuur & Milieu mede-erfgenaam maken? Dan bestemt u een percentage van uw nalatenschap voor bescherming van het landschap. U kunt er ook voor kiezen om Natuur & Milieu een legaat toe te kennen. Dat kan een door u te kiezen geldbedrag zijn, maar ook bijvoorbeeld een schilderij of een stuk grond. Goed om te weten: u hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over uw nalatenschap aan Natuur & Milieu. Dit betekent dat uw bijdrage volledig ten goede komt aan onze strijd voor een duurzame toekomst.
  3. Denk na over speciale bestemmingen: Heeft u een plek die u lief is? Dan kunt u heel specifiek aangeven dat u wilt geven voor bescherming en onderhoud van dat stukje natuur. Heeft u affiniteit met een bepaald thema zoals bijvoorbeeld groene energie of duurzame mobiliteit? Ook dan kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u de besteding ook overlaten aan Natuur & Milieu.
  4. Bedenk wie uw executeur wordt: Een executeur zorgt ervoor dat uw nalatenschap naar uw wensen wordt afgewikkeld. Het kan één van uw erfgenamen zijn, maar u kunt ook een goede vriend vragen of de notaris aanwijzen. De executeur wordt in uw testament benoemd.
  5. Maak een afspraak met de notaris: Een notaris kan u adviseren of met u overleggen over uw keuze. Alleen een notaris is bevoegd om een testament op te stellen. Er gelden geen vaste tarieven. Het kan interessant zijn om van tevoren verschillende offertes aan te vragen.
  6. Laat uw testament opstellen: Bent u het eens met het voorstel van de notaris? Door uw handtekening te zetten worden uw wensen vastgelegd in uw testament. U kunt een testament later nog wijzigen.

Anna van het Veldt

“Toen ik een paar maanden geleden een huis kocht ben ik ook gaan nadenken over mijn testament. Mede omdat ik geen kinderen heb wilde ik daar graag een goed doel in opnemen, zodat mijn idealen ook na m’n dood verwezenlijkt worden. Omdat milieu, gezondheid en natuur belangrijke thema’s voor mij zijn koos ik al snel voor Stichting Natuur en Milieu. Op deze manier steun ik een goed doel, waardoor ik bijdraag aan een duurzame toekomst voor al mijn nabestaanden.”

[gravityform id="98" title="false" description="false"]
<p class="gform_not_found">Oeps! We konden je formulier niet vinden.</p>