weiland met klaprozen

Nalatenschap

Schenken via uw testament

Met een schenking in uw testament steunt u ons enorm in onze strijd tegen klimaatverandering en het herstel van de biodiversiteit. Want wij gunnen ook de generaties na ons een wereld met een bloeiende natuur, een gezond milieu en een stabiel klimaat waarbij de biodiversiteit wordt beschermd.

Wij ontvangen geen subsidie en zijn voor een groot deel afhankelijk van steun van u en andere particulieren. Uw bijdragen zijn voor het werk van Natuur & Milieu erg belangrijk. Op korte termijn maar ook op lange termijn. Ons werk vraagt een grote vasthoudendheid en een lange adem. U kunt ons die bijdrage schenken, maar u kunt die schenking ook opnemen in uw testament.

Natuur & Milieu in uw testament

In Nederland wordt een testament altijd opgesteld door een notaris. Dat maakt het heel eenvoudig. U bepaalt ook zelf welk deel van de erfenis u aan ons schenkt. Voordat u naar de notaris gaat, kunt u alvast nadenken over de volgende dingen:

  • Het is fijn als u nadenkt wie u als erfgenaam wilt benoemen. Wanneer u geen directe erfgenamen (bijvoorbeeld kinderen) heeft, of directe erfgenamen slechts een deel van de erfenis wil doen toekomen, dan kunt u Natuur & Milieu in uw testament benoemen tot (mede-)erfgenaam voor uw nalatenschap.
  • U kunt Natuur & Milieu ook benoemen tot legataris, waarmee u ons een bepaald bedrag uit uw erfenis gunt. Vaak kan dit ook via een (goedkopere) officiële aanvulling op uw testament, een z.g. legaat-akte. U kunt dit ook eenvoudig regelen via de DHZ-notaris.

Voor een juiste afwikkeling bij de notaris is het belangrijk de officiële tenaamstelling op te laten nemen: Stichting Natuur & Milieu, Arthur van Schendelstraat 600, 3511MJ Utrecht. KvK nummer 41192228.

U kunt dit rechtstreeks met de notaris regelen, in stilte, zonder ons daar in te kennen. U begrijpt, wij vinden het wel heel leuk als u het ons laat weten.

Toen ik een paar maanden geleden een huis kocht ben ik ook gaan nadenken over mijn testament. Mede omdat ik geen kinderen heb wilde ik daar graag een goed doel in opnemen, zodat mijn idealen ook na m’n dood verwezenlijkt worden. Omdat milieu, gezondheid en natuur belangrijke thema’s voor mij zijn koos ik al snel voor Natuur & Milieu.

Lees meer verhalen

Windmolens weiland met water

Een bijzondere bestemming

Is er binnen het werkveld van Natuur & Milieu een bepaald onderwerp dat u in het bijzonder aan het hart gaat? Bijvoorbeeld duurzame mobiliteit of de bevordering van windmolens en andere groene energiebronnen. Laat ons dit weten. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en de juiste formuleringen. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over al onze werkvelden.

Denkt u ook aan een executeur?

Het benoemen van een executeur: iemand die uw uitvaart regelt, uw boedel verdeelt en alles administratief afhandelt. Eventueel stelt u ook een z.g. levenstestament op: daarin regelt u zaken als financiële en medische volmachten voor als u zelf niet meer bekwaam bent. Meer over testamenten en goede doelen vindt u op www.goednalaten.nl/uwtestament.

Meer weten of een goed gesprek?

Wij hebben voor u een uitgebreidere brochure over dit onderwerp. Deze kunt u eenvoudig bekijken of via het formulier aanvragen.

U kunt ook direct contact opnemen met onze adviseur schenken en nalaten Theo Hesen. Hij beantwoordt in een goed gesprek graag uw vragen: telefonisch, per email, bij ons op kantoor of bij u thuis. Theo is bereikbaar op 06-52197118 of via donateurs@natuurenmilieu.nl.

U bent ook hartelijk welkom voor een gesprek met onze directeur Marjolein Demmers. Zij licht graag het belang van uw schenking verder toe. Voor een afspraak neemt u contact op via Theo Hesen.

[gravityform id="98" title="false" description="false"]
<p class="gform_not_found">Oeps! We konden je formulier niet vinden.</p>