Home      Steun ons      Blijven geven om onze leefwereld

Blijven geven om onze leefwereld

Nalaten aan Natuur & Milieu

Welke leefwereld laten we na aan volgende generaties?

Geniet jij ook zo van een bloeiende natuur met een rijke biodiversiteit? Een wereld met een stabiel klimaat en een gezond milieu. En gun je dat ook aan anderen? Een gezonde leefwereld is het meest waardevolle dat je kunt doorgeven aan jouw naasten. Dat kan door Natuur & Milieu op te nemen in jouw testament.

Nalaten aan Natuur & Milieu
Nalaten aan Natuur & Milieu
Rottemeren

Meer weten of een goed gesprek?

We begrijpen goed dat jij zo’n belangrijke beslissing niet zomaar neemt. Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben wij een uitgebreide brochure voor je met alle praktische informatie. Deze kun je eenvoudig aanvragen via ons formulier.

Wil je graag eens van gedachten wisselen over jouw nalatenschap?

Ik kijk graag samen met je naar jouw wensen en persoonlijke situatie. Ik kan je ook helpen met praktische vragen over het opstellen van jouw testament. Neem gerust contact met mij op via 06-27091532 of mail mij op s.vankuijk@natuurenmilieu.nl.

close-up sandra van kuijk
Sandra van Kuijk, Relatiemanager bij Natuur & Milieu

Wat erft onze leefwereld van jou?

Leg jouw betrokkenheid stap voor stap vast.

  1. Bedenk wie u iets wilt nalaten: Dit is een heel persoonlijke keuze. Een overzicht maken van personen en goede doelen waar jij een band mee hebt, kan je hierbij helpen. Aan wie wil je iets doorgeven? Sommige mensen bespreken dit graag met hun dierbaren.
  2. Bepaal wat u nalaat: Wil je Natuur & Milieu mede-erfgenaam maken? Dan bestem jij een percentage van jouw nalatenschap voor bescherming van het landschap. Je kunt er ook voor kiezen om Natuur & Milieu een legaat toe te kennen. Dat kan een door jou te kiezen geldbedrag zijn, maar ook bijvoorbeeld een schilderij of een stuk grond. Goed om te weten: je hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over jouw nalatenschap aan Natuur & Milieu. Dit betekent dat jouw bijdrage volledig ten goede komt aan onze strijd voor een duurzame toekomst.
  3. Denk na over speciale bestemmingen: Heb je een plek die je lief is? Dan kun jij heel specifiek aangeven dat je wilt geven voor bescherming en onderhoud van dat stukje natuur. Heb je affiniteit met een bepaald thema zoals bijvoorbeeld groene energie of duurzame mobiliteit? Ook dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden. Natuurlijk kun je de besteding ook overlaten aan Natuur & Milieu.
  4. Bedenk wie jouw executeur wordt: Een executeur zorgt ervoor dat jouw nalatenschap naar jouw wensen wordt afgewikkeld. Het kan één van jouw erfgenamen zijn, maar je kunt ook een goede vriend vragen of de notaris aanwijzen. De executeur wordt in jouw testament benoemd.
  5. Maak een afspraak met de notaris: Een notaris kan je adviseren of met je overleggen over jouw keuze. Alleen een notaris is bevoegd om een testament op te stellen. Er gelden geen vaste tarieven. Het kan interessant zijn om van tevoren verschillende offertes aan te vragen.
  6. Laat jouw testament opstellen: Ben je het eens met het voorstel van de notaris? Door jouw handtekening te zetten worden je wensen vastgelegd in jouw testament. Je kunt een testament later nog wijzigen.