Ga terugHome      Nieuws      Reactie op uitstootcijfers Nederlandse Emissieautoriteit
Nieuwsbericht

Reactie op uitstootcijfers Nederlandse Emissieautoriteit

Portretfoto Wietske de Lange
Wietske de Lange
Het is bemoedigend dat Nederlandse grote uitstoters een daling in CO2-emissies hebben gerealiseerd. Echter, deze ontwikkeling is niet te zien in de uitstoot van de Europese luchtvaart, die weer de kant opgaat van voor de coronapandemie.
Vliegtuig met roodoranje zonsondergang

Terwijl andere sectoren minder CO2 uitstoten, blijft de luchtvaart vastzitten in haar vervuilende gewoonten. De cijfers van de emissieautoriteit vandaag tonen opnieuw aan dat verduurzaming van deze sector, waar de politiek al jaren op vertrouwt, nog weinig vruchten afwerpt.

Krimp is goed mogelijk
Het recente onderzoek van luchtvaarteconomen in opdracht van Natuur & Milieu toont aan dat Schiphol kan krimpen zonder schade aan de economie. Dit zou een duidelijk signaal moeten zijn voor politici, beleidsmakers en de luchtvaartsector zelf. Het is hoog tijd dat de overheid actie onderneemt om de groei van de luchtvaart in te dammen. We kunnen niet langer toestaan dat de luchtvaart ongehinderd blijft groeien, ten koste van het klimaat, ten koste van de nachtrust en het welzijn van honderdduizenden omwonenden én ten koste van toekomstige generaties. Het is tijd voor verandering; het is tijd voor een luchtvaartsector die past bij Nederland.

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter