Ga terugHome      Nieuws      Oproep namens 90 organisaties: stem met je groene hart
Nieuwsbericht

Oproep namens 90 organisaties: stem met je groene hart

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
Samen met 90 organisaties doet Natuur & Milieu namens miljoenen Nederlanders een belangrijke oproep om te stemmen voor de Provinciale Staten en de waterschappen.
Vrouw kruist stembiljet aan

Stem natuurlijk, stem met je groene hart

Namens miljoenen Nederlanders roepen 90 betrokken organisaties uit alle hoeken van de maatschappij (denk aan natuurorganisaties, wetenschappers, verkeersorganisaties, banken, kerken, bouwbedrijven en boeren) de kiezer op om morgen, 15 maart te gaan stemmen voor de Provinciale Staten en waterschappen. En om te stemmen met een groen hart. De oproep is onderdeel van de actie #nietzondernatuur waarin het belang van schoon water, een gezonde bodem, schone lucht en een gezonde leefomgeving wordt benadrukt.

Natuur onder grote druk

Voor de natuur zijn dit misschien wel de belangrijkste Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen ooit. De provincies en waterschappen spelen een belangrijke rol om de natuur te behouden en te versterken, en voor schoon en voldoende water te zorgen. Cruciaal, want de natuur in Nederland staat onder grote druk. Nergens in Europa gaat het zo slecht met de biodiversiteit als in Nederland. We bungelen onderaan de lijst Europese landen als het gaat om oppervlakte beschermde natuur en waterkwaliteit. Planten- en diersoorten verdwijnen en dat is slecht nieuws voor ons allemaal. Want de natuur is als een kaartenhuis; als soorten uitsterven, stort het geheel in elkaar. Alles is van elkaar afhankelijk. We kunnen simpelweg niet zonder de natuur.

Verdroogde grond met vierkant vlak met herten in groene omgeving

#nietzondernatuur

Eerder riepen de 90 organisaties het kabinet al op om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuurvriendelijke landbouw, en aan de slag te gaan met de uitvoering van het coalitieakkoord, door middel van onder andere advertenties in landelijke dagbladen en een petitie-aanbieding aan de Tweede Kamer en ministers Adema en Van der Wal.

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter