Nijmegen en Westervoort
Ook in de twee andere straten in Gelderland, die het afgelopen half jaar een elektrische deelauto hebben uitgeprobeerd, is het enthousiasme groot. De deelnemers in Nijmegen en Westervoort hebben dan wel niet gewonnen, maar ook hier willen ze niet meer zonder elektrische deelauto. In beide straten wordt nu bekeken hoe ze het autodelen kunnen voortzetten.
Met ‘Auto van de straat’ willen de organisaties de aandacht vestigen op de voordelen van autodelen. Vorig jaar organiseerde Natuur & Milieu dit project in de provincie Brabant; dit jaar was Gelderland aan de beurt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat niet-gedeelde auto’s gemiddeld 95% van de tijd stilstaan. ‘Het leuke van dit initiatief is dat de deelnemers niet alleen kennismaken met het delen van een auto met de buurt, maar ook met het rijden in een elektrische auto. Voor de meeste deelnemers is ook dat nieuw en een stap die ze anders nog niet zo snel zouden maken. Op deze manier slaan we twee vliegen in één klap’, aldus Dorien Ackerman, directeur Campagnes van Natuur & Milieu.
Voordelen
Autodelen is hét alternatief voor het bezit van een eigen auto. Autodelen is schoner, goedkoper en de milieubelastende autoproductie neemt af. ‘Deze wedstrijd is een prachtige kans geweest om in de praktijk te ervaren hoe plezierig autodelen kan zijn én je draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot’, aldus gedeputeerde Jan van der Meer van de provincie Gelderland. Naast alle voordelen voor het klimaat heeft de deelauto ook voor meer en beter contact tussen bewoners gezorgd, een prettige bijkomstigheid.
Benieuwd hoe de Groenendaalseweg in Renkum de afgelopen periode heeft beleefd? Bekijk dan de ervaringen met elektrisch autodelen die ze de afgelopen maanden hebben geschreven.
Persvoorlichters
Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.