Terug naar overzicht
Reizen

Ontdek ultieme vakantiebelevingen dichter bij huis

Met een cocktail genieten op het strand of een trektocht maken door de bergen. Voor dit soort avonturen hoef je echt niet uren in het vliegtuig te zitten. Dichter bij huis is veel moois te beleven.
portretfoto Mark de Jongh
Mark de Jongh
 • 
Download
vrouw op vakantie

Droombestemmingen voor een vakantie zonder vliegen

Met een cocktail in je hand genieten op een hagelwit strand of een meerdaagse trektocht maken door de bergen. Op vakantie gaan is heerlijk, maar we weten ook dat verre vliegreizen enorm belastend zijn voor het klimaat. Gelukkig hoef je voor mooie avonturen en belevingen echt niet uren in het vliegtuig te zitten. Dichter bij huis is namelijk heel veel moois te beleven!

Vraag de gratis reisgids aan

Vliegen stoot veel CO2 uit en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Een retourtje met het vliegtuig naar Brazilië (5.400 kg CO2-uitstoot) staat bijvoorbeeld gelijk aan 7 jaar met de auto naar je werk. Ga voor een vakantie dichterbij, zonder vliegtuig, en ontdek ook dat reizen niet gaat om de specifieke bestemming, maar om de beleving die je daar vindt.

In deze reisgids van Natuur & Milieu vind je daarom 15 duurzame vakantiebelevingen als inspiratie voor jouw vakantie zonder vliegtuig. Na het aanvragen ontvang je van ons een mail met de online reisgids.