Home      Campagnes      Water dat barst van het leven 💦

Water dat barst van het leven 💦

Met al onze prachtige beken, grachten, rivieren, vennen en slootjes is Nederland met recht een waterland. Maar deze wateren zijn verre van schoon. Oer-Hollandse planten en dieren houden ons water gezond. Die laten we toch niet verdwijnen?

Doneer nu
Weidebeekjuffer - Bep van Pelt-Verkuil

(On)zichtbaar probleem

Jaar op jaar blijkt uit ons onderzoek dat bijna 80 procent van al die wateren van matige tot slechte kwaliteit is. Het is dus erg vervuild. Soms door zichtbare boosdoeners, zoals plastic en afval. Maar voornamelijk door onzichtbare stoffen, zoals giftige bestrijdingsmiddelen, mest, rioolwater, medicijnresten en drugs. Dit moet en kan anders.

Samenwerken aan schoon water

Het is tijd voor daadkracht: samen pakken we vervuiling aan bij de bron. Met onderzoek en metingen laat Natuur & Milieu zien hoe de waterkwaliteit écht verbeterd kan worden. Door de resultaten te meten en delen, bouwen we aan de kennis die zo hard nodig is om dit in heel Nederland te realiseren. Daarnaast brengen we in beeld welke wet- en regelgeving eraan bijdraagt om de vervuiling van onze wateren tegen te gaan. Met als doel een land waarin ons water binnen 10 jaar weer barst van het leven. Met jouw hulp laten we zien dat het kan!

Word donateur

Mogen de libellen, kikkers, waterlelies en vele andere planten en dieren op jouw steun rekenen? Al deze dieren en planten kunnen nauwelijks overleven als de waterkwaliteit in Nederland niet verbetert. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Word donateur van Natuur & Milieu. Hiermee steun je onze oplossingen voor schoon water, gezonde lucht, vruchtbare grond en groene leefomgeving. Alvast bedankt!

Waterlelie - Bep van Pelt-Verkuil
Foto's: Bep van Pelt-Verkuil
Houtpantserjuffer - Bep van Pelt-Verkuil
Poelkikker - Bep van Pelt-Verkuil