Home      Zero-emissie stadslogistiek

Zero-emissie stadslogistiek

Fietscourier op fiets met pakketten

Stappen zetten in schone stadslogistiek

In elke stad rijden bestelbusjes en vrachtwagens af en aan om bedrijven te bevoorraden. Stadslogistiek is economisch waardevol, maar vormt een belangrijke bron van CO2-uitstoot en luchtvervuiling. In het Klimaatakkoord hebben we daarom afgesproken om in 2025 in 30 tot 40 steden zero-emissiezones voor goederenvervoer in te voeren. 2025 lijkt misschien nog ver weg, maar gemeenten en ondernemers doen er goed aan om nu al samen aan de slag te gaan en het transport in de stad schoner en slimmer te maken. Wil jouw gemeente lokale ondernemers op weg helpen met zero-emissie-stadslogistiek, oftewel uitstootvrij goederenvervoer? Wij hebben elf concrete projectideeën op een rij gezet waarmee gemeenten lokale bedrijven kunnen betrekken en inspireren bij het overstappen naar zero-emissie-vervoer.

Projectideeën om direct mee aan de slag te gaan

Onze brochure bevat elf projectideeën. Bij elk type project is een inspirerende pilot of een concreet voorbeeldproject omschreven. Van een adviesdienst tot een uitprobeeraanbod. De ideeën richten zich met name op het ondersteunen van het MKB. Voor die bedrijven is logistiek vaak niet hun kernbezigheid, waardoor de overgang naar zero-emissie-bevoorrading een grotere uitdaging vormt.

Laat je inspireren door de projectideeën in onze brochure en sla de handen ineen met lokale ondernemers om jouw gemeente voor te bereiden op zero-emissie-stadslogistiek.

Download gratis de brochure Schone stadslogistiek dichterbij