Ga terugHome      Thema’s      Vervoer & reizen      Duurzaam reizen      5 keer strandvakantie binnen 12 uur treinen
Tips

Vijf keer strandvakantie binnen 12 uur treinen

Wil je genieten van een heerlijk relaxte stranddag of wil je juist een avontuurlijke wandeling maken met het zand tussen je tenen? De mooiste stranden ontdek je al binnen 12 uur reizen met de trein. Zoek een (strand)bestemming die bij jou past en treinen maar.
Reizen met de trein

Brighton is makkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de rechtstreekse trein naar Londen en vanaf daar is het nog ruim een uurtje met een rechtstreekse trein naar Brighton. Ben je nog niet zo bekend met treinreizen in het buitenland of hou je van een makkelijke rit met weinig overstappen? Dan is dit de perfecte bestemming voor jou!

Er hangt een gezellige sfeer in Brighton: je ziet talloze gekleurde vlaggetjes en huizen, cafés, barretjes, (vintage) winkels en platenwinkels. De straatmuzikanten zorgen voor vrolijke deuntjes. De meest bekende bezienswaardigheid is de ‘Brighton Pier` en die valt niet te missen. Ook heeft de pier halverwege een grote arcade met restaurants, amusementshallen en botsauto’s. Op het laatste deel van de pier is een amusement park met meerdere attracties. In Brighton is alles goed te voet te doen. Mocht je geen zin hebben om te lopen, dan kan je ook de bus pakken. Vanwege de relaxte sfeer in Brighton is het ook perfect om een fiets te huren en de kustpaden zo te ontdekken.

Reizen met de trein, Brighton

Ook Rhossili Bay is goed te bereiken met de trein. Eerst neem je de rechtstreekse trein van Amsterdam Centraal naar Londen St. Pancras. Om hier te komen ga je met de metro of trein naar station Paddington om vervolgens naar Port Talbot te reizen. Vanaf Port Talbot neem je de trein naar Swansea en tenslotte stap je hier voor de laatste keer over op de trein naar Rhossili (halte Terminus). Met 10 uur ben je in het dorpje en kan je makkelijk de kust lopend bereiken.

Vaak uitgeroepen tot één van de beste stranden van het Verenigd Koninkrijk, strekt het gouden zand van Rhossili Beach zich uit over bijna 5 kilometer. Het is een bijzonder strand met hoge duinen en met 200 meter hoge heuvels en zee kliffen. Het strand is niet alleen erg breed, maar ook perfect voor mooie wandelingen. De avonturiers onder ons kunnen met laag water het getijdeneiland Worms Head verkennen via een rotsachtige weg. Verder is het zelfs mogelijk om zonnebadende grijze zeehonden te spotten op de rotsen. Het goede nieuws: binnen 10 uur ben je er met de trein. Heb jij altijd al naar één van de mooiste stranden van Europa willen reizen? Dan is deze reis op jouw lijf geschreven.

Treinvakantie, Rhossili Bay

Met de trein is het 6 uur naar dit mooie strand in Frankrijk. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de rechtstreekse trein naar Parijs Gare du Nord. Vanaf hier ga je naar Parijs Saint-Lozare en hier gaat een rechtstreekse trein naar Trouville-Deauville.

Deauville is een badplaats in de regio Normandië. Je kunt hier heerlijk je handdoekje uitleggen of een wandeling maken over de vlonders ‘les planches’.  Echter staat het strand ook bekend om de strandcabines met de namen van filmsterren die ooit Deauville bezocht hebben. Op het strand staan kleurrijke parasols en strandstoelen, dus hier kun je volop genieten van de zon. Naast uitrusten op het strand kun je ook kajakken, windsurfen en zeilen. Bovendien ligt het strand op loopafstand van het centrum en de haven. Ten slotte is Deauville een echte luxe stad met vakwerkhuisjes, dus ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Treinvakantie, Deauville

Dit prachtige strand is te bereiken via Parijs Gare du Nord. Met de Thalys vanuit Amsterdam Centraal kun je naar Parijs Gare du Nord. Hier moet je naar het station Lyon Part Dieu, dit kan met de RER (lijn D). Vanaf Lyon Part Dieu neem je de trein naar Saint-Charles en vanaf hier is er de mogelijkheid om door te reizen naar Calanque de Sormiou.

Calanque de Sormiou is een pareltje van een strand met rotsen en helderblauw water. Het is een van de grotere calanques van het Nationaal park Calanques in het Massif des Calanques gelegen tussen Marseille en Cassis. De calanques zijn prachtige inhammen in de ruige kust met baaien en zandstrandjes waar het water kristalblauw is. Dit strand biedt ook een waanzinnig landschap en is een van de langste zand stranden in de calanques. Ten slotte is de dichtstbijzijnde stad Marseille. Marseille is de oudste stad van Frankrijk en ook zeker een bezoekje waard.

Treinreis Calanque de Sormiou, Frankrijk

Barcelona is makkelijk te bereiken met de trein. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de rechtstreekse trein naar Parijs Gare du Nord. Dan kun je met de  RER (lijn D) naar Gare du Lyon en vanaf hier vertrekt 2 tot 4 keer per dag een trein naar Barcelona. In 11 uur en 15 minuten heb je dan Barcelona bereikt.

Meer zin in een combinatie strand en stad? Dan is Barcelona de perfecte bestemmingen voor jou. Barcelona heeft meer dan 4 kilometer aan strand en ook rondom Barcelona is er de mogelijkheid om mooie stranden te bezoeken. Onder de toeristen is ‘Barceloneta’ het meest bekende strand. Hier vind je tientallen strandtentjes waar je heerlijke cocktails kan halen. Daarentegen kun je ook een iets rustiger en breder strand opzoeken,  zoals het strand ‘Bogatell’. Het is een stuk rustiger dan Barceloneta en ook lopend te bereiken. Ondanks dat alle stranden in Barcelona goed zijn te bereiken met de metro of lopend, zou je ook een fiets kunnen huren. Bij Barceloneta beginnen de stranden. Als je hier uitstapt met de metro kun je eventueel verder lopen en de andere stranden bezoeken. Tijdens de wandeling loop je eerst over de gezellige boulevard met restaurantjes en dan bereik je de stranden.

Treinreis Barcelona, Spanje