Ga terugHome      Nieuws      Vertraging stikstofaanpak helpt economie, natuur, boer en bouw niet
Nieuwsbericht

Vertraging stikstofaanpak helpt economie, natuur, boer en bouw niet

Portretfoto Karen van den Einden
Karen van den Einden
Dit is een reactie van Natuurmonumenten en Natuur & Milieu op berichten in de media waarin het huidige stikstofbeleid ter discussie wordt gesteld.
Vergrassing op Stabrechtse heide

Elk voorstel dat toch weer het geitenpad op wil van juridische onderhandeling is kansloos. Maar belangrijker is de (toch echt inmiddels fundamentele) vraag die te weinig gesteld wordt: moet je het willen? Wetende wat de erbarmelijke staat van de natuur is, de natuur die al decennialang het slachtoffer is van dit soort pogingen het probleem niet bij de bron te hoeven aanpakken. De tijd van vooruitschuiven en doormodderen is allang voorbij, zo sprak de rechter meermaals. Eenieder die ervoor kiest dat niet te begrijpen negeert de rechtspraak. De realiteit verandert niet wanneer de Haagse realiteit verandert, enkel met bestuurlijke durf en forse stikstof reductie lossen we dit probleem op. Al het andere is vertraging. Vertraging die juist voor economische partijen vervelend is. Net als de natuur, de bouw en boeren wachten ze al te lang.

Voor het belang en behoud van natuur, de toekomst van de boer en voortgang van bouw is de enige weg voorwaarts om snelheid te maken met de stikstofaanpak.

waterkant met beplanting
Marjolein Demmers
Directeur Natuur & Milieu

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter