Ga terugHome      Nieuws      Politieke leiders: laat zien hoe eerlijk en effectief klimaatbeleid eruitziet
Nieuwsbericht

Politieke leiders: laat zien hoe eerlijk en effectief klimaatbeleid eruitziet

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
Gisteren ging Nederland naar de stembus. Daar rolde vannacht een politieke aardverschuiving uit. Lees hier onze eerste reactie.
stembiljet en doos doen

Gisteren ging Nederland naar de stembus. Daar rolde vannacht een politieke aardverschuiving uit. De  uitslag laat zien dat een deel van de Nederlanders zich niet voldoende vertegenwoordigd zag door de zittende politieke partijen. De verkozen partijen hebben nu de taak om het vertrouwen van de kiezer in de politiek te herstellen.

Dat kan niet zonder dat politici het eerlijke verhaal vertellen over de uitdagingen waar ons land voor staat. Zoals de veel te grote vervuiling door de industrie en luchtvaart en de behoefte aan een eerlijk en schoon verdienmodel voor de boeren. Daarvoor blijft verduurzaming en hervorming van het grootste belang.

Ook voor klimaat- en natuurbeleid is vertrouwen in de politiek en steun voor beleid cruciaal. Natuur & Milieu doet daarom een dringende oproep aan de nieuwe politici zich hiervan te vergewissen. ‘Pak de klimaatcrisis met overgave en daadkracht aan en heb oog voor alle mensen in onze samenleving’, aldus Natuur & Milieu. Het is aan de nieuwe politieke leiders om daarin een koers te bepalen die rechtvaardig en eerlijk is ten opzichte van alle inwoners van ons land.

Dat betekent dat grote vervuilers, zoals de grote industrie en de luchtvaart, niet langer onbekommerd door kunnen vervuilen. Ook zij moeten eerlijk gaan bijdragen aan het gezond en veilig houden van ons land. Ook zij moeten verantwoordelijk worden gehouden voor de schade die zij aanrichten. Het betekent ook dat financiële steun voor verduurzaming zoveel mogelijk terecht moet komen bij de huishoudens die dit het meeste nodig hebben. Natuur & Milieu staat klaar om met het nieuwe kabinet en alle Kamerleden aan de slag te gaan voor eerlijk klimaat-, natuur- en stikstofbeleid.

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter