Ga terugHome      Nieuws      Negentig organisaties vragen aandacht voor natuur aan nieuwe Kamerleden
Nieuwsbericht

Negentig organisaties vragen aandacht voor natuur aan nieuwe Kamerleden

Portretfoto Karen van den Einden
Karen van den Einden
Alle nieuwe Tweede Kamerleden krijgen bij hun installatie vandaag een kamerplant aangeboden. Groene tv-tuinman Lodewijk Hoekstra doet dit namens 90 maatschappelijke organisaties en bedrijven, om hen een ‘groene start’ te wensen. De organisaties – van bouwbedrijf Heijmans tot de ANWB en verschillende natuur- en milieuorganisaties - willen met deze actie benadrukken dat één onderwerp de essentiële basis is van alle thema’s waar de nieuwe Kamerleden aan zullen moeten gaan werken: de natuur. Want zonder de natuur komen alle belangrijke thema’s als gezondheid, woningbouw, landbouw en klimaat in gevaar.
Plein voor Kamergebouw met planten

Ruimte voor natuur, klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw

We kunnen simpelweg niet zonder natuur, stellen de organisaties. “Zonder robuuste natuur is een leefbaar Nederland niet haalbaar. De natuur geeft ons schoon water, een groene leefomgeving, vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. We kunnen de natuur niet links laten liggen.” Daarom roepen zij de nieuwe Tweede Kamerleden vandaag op: bouw in deze nieuwe politieke periode samen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuur- en diervriendelijke landbouw.

Nu handen uit de mouwen

De Tweede Kamer kleurt zo vandaag symbolisch groen. De organisaties benadrukken: “Laten we samen niet alleen de Tweede Kamer, maar het hele land groen kleuren. Het is nu tijd om de handen uit de mouwen te steken, want we kunnen niet zonder natuur.”

Plein voor Kamergebouw met planten

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter