Ga terugHome      Nieuws      Natuur & Milieu roept politiek op door te gaan met klimaataanpak
Nieuwsbericht

Natuur & Milieu roept politiek op door te gaan met klimaataanpak

Portretfoto Wietske de Lange
Wietske de Lange
De val van het kabinet brengt grote risico's met zich mee voor de uitwerking en uitvoering van het klimaatbeleid. Natuur & Milieu roept de politiek daarom op om ondanks de val van het kabinet werk te blijven maken van klimaatbeleid.
Het binnenhof in Den Haag met de vijver ervoor, tegen een bewolkte lucht

Natuur & Milieu roept de politiek op werk te blijven maken van klimaatbeleid zowel met een maatschappelijke coalitie, als de Groene11-coalitie van natuur- en milieuorganisaties.

Oproep met maatschappelijke coalitie
Met een brede maatschappelijke coalitie doet Natuur & Milieu een dringend beroep op de Tweede Kamer om leiderschap te tonen en vertraging te voorkomen. Deze oproep doen we onder meer met de organisaties CNV, Urgenda, VNG, het Nationaal Klimaatplatform, VNO-NCW, Enexis, LTO, MKB-Nederland, NVDE, Natuurmonumenten, Greenpeace en de Unie van Waterschappen. In deze oproep benadrukken we met name het belang om voortgang  te blijven boeken om onze klimaatdoelen te halen.

We waarschuwen de Tweede Kamer dat de voortgang op veel onderwerpen nu stil dreigt te vallen, ook op het gebied van klimaat. Hierdoor ontstaat het risico dat we onze klimaatdoelen niet halen. Veel mensen en bedrijven zijn daarnaast hard aan de slag gegaan, en zij hebben nu grote behoefte aan stabiliteit en duidelijkheid van de overheid.

Oproep met organisaties van de Groene 11
In een brief met de Groene11-organisaties (Natuur- en Milieufederaties, IUCN NL, IVN, LandschappenNL, Natuurmonumenten, SoortenNL, Stichting De Noordzee, en Wereld Natuur Fonds) vragen we de Tweede Kamer om daadkrachtig door te pakken met de behandeling en uitvoering van ambitieus klimaat-, natuur- en stikstofbeleid. We benadrukken hoe belangrijk het is om te blijven werken aan oplossingen die de samenleving nu  hard nodig heeft.

In onze oproep met de Groene 11 wijzen we de Nederlandse overheid op de maatschappelijke taak die zij heeft om onze natuur te beschermen en duurzaam gebruik te bewaken. Dat is en blijft een keiharde noodzaak, ondanks de val van het kabinet. De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben, van schoon water, een groene leefomgeving tot vruchtbare grond en gezonde lucht om in te ademen. Maar de natuur staat er slecht voor en gaat in grote delen van het land verder achteruit. Als een goede aanpak nu uitblijft, riskeren we onherstelbare schade. Dat is slecht nieuws voor de natuur, voor ons en voor onze kinderen, maar ook voor de boeren, voor bedrijven en voor de toekomst van het landelijk gebied.

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter