Ga terugHome      Nieuws      Natuur & Milieu plaatst 2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen bij Tweede Kamer
Nieuwsbericht

Natuur & Milieu plaatst 2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen bij Tweede Kamer

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
Dinsdag 18 mei vraagt Natuur & Milieu aandacht van de Tweede Kamer voor de 2,7 miljoen slecht geïsoleerde huizen in Nederland. Op de Hofplaats plaatsten we 270 kartonnen huizen. Elk huis staat symbool voor tienduizend slecht geïsoleerde woningen; woningen waar te veel aardgas wordt gestookt, de energierekening te hoog is en het wooncomfort te laag. Dit zijn woningen met een energielabel D, E, F of G.
Tientallen kartonnen huisjes
Fotograaf: Marco de Swart

Het tempo waarin we in Nederland woningen isoleren ligt laag. Als we in dit tempo doorgaan zijn in 2101 alle woningen goed geïsoleerd. Dat moet sneller vindt Natuur & Milieu. Wij pleiten voor een Nationaal Isolatie Programma, dat moet er voor zorgen dat al deze woningen in rap tempo worden geïsoleerd. De kosten hiervan bedragen 300 miljoen euro per jaar.

Een aantal Tweede Kamerleden, Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Eva van Esch (PvdD), Faissal Boulakjar (D66), Laura Bromet (GroenLinks) Daniel Koerhuis (VVD) en Sandra Beckerman (SP), ging in gesprek met Wilma Berends (programmaleider Energie) van Natuur & Milieu over de noodzaak van het isoleren van de 2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen in Nederland. De Kamerleden reageerden positief en ontvingen een kartonnen huis met de oproep om ‘gas te geven op isolatie’.

Bekijk de video

Foto’s: Marco de Swart

Meerdere rijen kartonnen huisjes op grijze klinkers, met een bord met '#gasgevenopisolatie'

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter