Ga terugHome      Nieuws      Met een elektrische camper op vakantie
Nieuwsbericht

Met een elektrische camper op vakantie

Portretfoto Wietske de Lange
Wietske de Lange
Eric en Minie rijden sinds 2014 elektrisch, toen ze deelnamen aan project A15 van Natuur & Milieu. Hoewel ze met de elektrische auto vele kilometers hebben gereden, huurden ze voor de vakanties een dieselcamper. Tot ze in 2018 een artikel lazen over een elektrisch bestelbusje dat was omgebouwd tot camper. Dat kan weleens de oplossing zijn, bedachten ze.
Elektrische camper

‘We wilden graag één auto, zowel voor de dagelijkse bezigheden als een camper voor vakanties. We gingen bij een aantal camperbouwers kijken en kampeerden op proef met een huurauto. Dat beviel prima en we hebben een elektrische bus besteld en laten ombouwen. Er zijn onder andere een hefdak, aanrecht met kookstel en bedbank in aangebracht. We hebben ook een trekhaak, zodat we onze fietsen kunnen meenemen.

Opladen

Het fijne van zo’n elektrische camper is dat je hem op campings aan de stekker kunt opladen. Onderweg naar de vakantiebestemmingen hebben we een aantal keren snelgeladen om verder te kunnen. In 2019 hebben we een aantal korte vakanties en een lange vakantie met onze nieuwe camper ondernomen. De korte vakanties gingen onder andere naar Zuid-Limburg, de Biesbosch, de Lauwersmeer. De lange vakantie ging naar het stroomgebied van de Oder op de grens van Duitsland en Polen.

Over een paar maanden gaan we met de camper naar Schotland. We hebben een overtocht met de ferry naar Newcastle geboekt en vandaar trekken we naar het Noorden. We hebben een goede website waar we de snelladers op kunnen vinden. En het lijkt erop dat er voldoende snelladers zijn om Schotland goed te kunnen bereizen, maar een beetje avontuurlijk is het wel!’

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter