Ga terugHome      Nieuws      Laat je stem horen tegen glyfosaat, en vóór onze gezondheid en de natuur
Petitie

Laat je stem horen tegen glyfosaat, en vóór onze gezondheid en de natuur

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
Op 13 oktober stemmen de Europese lidstaten over de goedkeuring van de omstreden onkruidverdelger glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Roudup. Minister Adema stemt namens Nederland. Laat Adema weten dat het eindelijk klaar moet zijn met glyfosaat en teken de petitie.
Gele akker door bestrijdingsmiddel glyfosaat

Glyfosaat is heel schadelijk voor insecten, het waterleven, waterkwaliteit en het bodemleven. Het wordt ook in verband gebracht met de ziekte van Parkinson en kanker. Werkenden dragen soms onvoldoende bescherming als ze met bestrijdingsmiddelen werken. Niet voor niets woedt er al jarenlang een felle maatschappelijke discussie over dit middel. Toch heeft de Europese instantie die  bestrijdingsmiddelen beoordeelt (EFSA) de lidstaten geadviseerd om de vergunning voor gebruik van dit middel met 10 jaar te verlengen.

De laatste weken is pijnlijk duidelijk geworden dat de EFSA belangrijke onderzoeken en zorgen omtrent Parkinson en kanker niet heeft meegewogen in haar advies. En dat het vooral de belangen zijn van de bestrijdingsmiddelenindustrie die het zwaarst wegen in haar advies. Gelukkig maken steeds meer mensen zich hier grote zorgen over. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft demissionair minister Adema dan ook opgeroepen tegen glyfosaat te stemmen. Helaas heeft Adema nog niet laten weten dit dringende verzoek van de Kamer te volgen.

Wil jij ook je stem laten horen? Doe dat via social media en teken de petitie, opgesteld door bezorgde burgers.

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter