Ga terugHome      Nieuws      In Nederland is potentie om nog 2 miljoen schuurtjes een groen dak te geven
Nieuwsbericht

In Nederland is potentie om nog 2 miljoen schuurtjes een groen dak te geven

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
In Nederland is een potentie van ruim 2 miljoen schuurtjes, uitbouwtjes of garages, ofwel ruim 21 miljoen m2 aan grijs dak om te vergroenen. Dat blijkt uit een luchtfoto-analyse van onderzoeksbureau Readar in opdracht van Natuur & Milieu. Het vergroenen van daken met sedumplantjes draagt bij aan meer insecten en vogels, het vasthouden van water en hiermee het verminderen van wateroverlast, en het zorgt voor verkoeling, van zowel het schuurtje als de omgeving.
Twee personen zitten op een groen dak en geven elkaar een box

Readar deed een analyse van luchtfoto’s in Nederland en keek daarbij naar alle daken die makkelijk en eigenhandig te vergroenen zijn. Dit zijn vaak schuurtjes, uitbouwtjes of garages. Het bleek een potentieel van maar liefst 47x het Vondelpark in Amsterdam aan groen erbij. Directeur Campagnes van Natuur & Milieu Dorien Ackerman: “Door deze ruimte te benutten, zorg je voor meer groen, voor wateropvang en verkoeling. Groene daken zijn paradijsjes voor bijen, vlinders en vogels zoals het roodborstje en de merel. En het is nog mooi ook!”

Profiteer van ons tijdelijke aanbod
Voor het makkelijk aanleggen van een groen dak biedt Natuur & Milieu vanaf deze week samen met Het Groene Loket hulp om voordelig een groen dak te regelen. Ook wordt een subsidieaanvraag door samenwerken met de buren makkelijker gemaakt via www.groenermetdeburen.nl. Tot en met 31 oktober geldt een aanbod waarbij de aanvrager 15% korting ontvangt bij een groen dak.

Naar de actiepagina

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter