Ga terugHome      Nieuws      Hoe tochtvrij is Nederland?
Nieuwsbericht

Hoe tochtvrij is Nederland?

Portretfoto Dieuwertje Penders
Dieuwertje Penders
Eddy Zoëy onderzoekt met Natuur & Milieu hoe huishoudens hun gasverbruik kunnen verminderen
Eddy Zoëy met siliconenkit en tochtband

In ‘Hoe gasvrij is Nederland’ onderzoekt Eddy Zoëy samen met Natuur & Milieu de gasvrijheid van Nederland. In de nieuwe online videoserie bezoekt Zoëy huishoudens van bekende en minder bekende Nederlanders en gaat op zoek naar tochtplekken in huis. Hij onderzoekt hoe tochtvrij het huis is van Diana Woei en bekijkt hoe Roos Reedijk stijlvol tochtgaten oplost. De serie is onderdeel van een nieuwe campagne van Natuur & Milieu om gas te besparen en heeft als doel kijkers te activeren om met simpele en voordelige oplossingen tocht te verminderen en zo energie en geld te besparen. 

Tocht der tochten
In navolging van de eerste online videoserie ‘Hoe gasvrij is Nederland?’ gaat Eddy Zoëy in deze nieuwe reeks onderzoeken hoe tochtvrij Nederland is. Hij belt als vanouds aan bij huishoudens en onderzoekt ter plaatse waar in huis tochtplekken voorkomen. Dit doet hij onder andere met een kaars, een bladblazer of een rookmachine. Vervolgens verhelpt hij de tochtplekken met makkelijke en voordelige oplossingen die voor iedereen voor handen zijn. Hiermee wil Natuur & Milieu benadrukken dat het voor alle huishoudens in Nederland mogelijk is om te besparen op je energieverbruik door middel van laagdrempelige ingrepen. Huishoudens kunnen tussen de €70 – €200 op jaarbasis besparen wanneer alle tocht is opgelost en de thermostaat omlaag kan.

Online serie
De online videoserie geeft een persoonlijk kijkje in de levens, huizen en leefstijl van bekende en onbekende Nederlanders. Zo ontdekken kijkers hoe weervrouw Diana Woei tocht ervaart, hoe stylist Roos Reedijk van het tv-programma Kopen zonder Kijken stijlvol tocht weert en of de vuurtoren op Marken eigenlijk wel tegen tocht bestand is.

“Het onderzoekende en niet-dwingende van deze campagne spreekt me enorm aan. We vragen mensen om zich gewoon eens te verdiepen in deze materie, en door een simpele test merk je snel hoeveel voordeel je daar zelf uit kunt halen. Leuk en leerzaam om te doen, en fijn dat ik daarvoor, oud en vertrouwd zoals vroeger, bij mensen mag aanbellen”, aldus Zoëy.

Natuur & Milieu
Natuur & Milieu wil met deze campagne laagdrempelig inspelen op de huidige klimaat- en energievraagstukken. ‘Met de stijgende energiekosten heeft iedereen te maken. Met deze toegankelijke campagne met checklist en tips kunnen huishoudens direct iets doen om hun eigen gasverbruik te verminderen’, aldus Dorien Ackerman, directeur campagnes bij Natuur & Milieu.

De nieuwe serie Hoe gasvrij is Nederland is vanaf nu te zien op Youtube en op hoegasvrijbenjij.nl
De checklist voor tochtplekken in huis is te downloaden via hoegasvrijbenjij.nl

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter