Ga terugHome      Nieuws      Duurzame reisgids met verrassende bestemmingen in Nederland
Nieuwsbericht

Duurzame reisgids met verrassende bestemmingen in Nederland

Portretfoto Wietske de Lange
Wietske de Lange
Vanaf vandaag is de door Natuur & Milieu ontwikkelde duurzame reisgids met 13 droombestemmingen in Nederland beschikbaar. Om bijzondere plekken te zien hoef je echt niet uren in het vliegtuig te zitten, want er is zo veel moois te zien dichtbij huis. Gewoon in ons eigen Nederland.
Reisgids Nederlandse bestemmingen

Vliegen stoot veel CO2 uit en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Een vakantie dichterbij huis, zonder vliegtuig, scheelt enorm veel CO2 uitstoot. De digitale gids met verrassende bestemmingen in Nederland is gratis te downloaden op www.vakantiezondervliegen.nl.

In de gids vind je inspiratie voor originele dagjes uit en vakanties naar de mooiste plekjes van Nederland. In de gids vergelijkt Natuur & Milieu steeds een populaire vliegbestemming met vergelijkbare bestemming in Nederland. Kies bijvoorbeeld voor de skyline van Rotterdam in plaats van New York, voor rust in de Haagse Zentuin in plaats van Japan of ontdek de ‘Sahara’ in ons eigen land in plaats van Afrika. Bij elke ‘vliegloze’ Nederlandse bestemming is de besparing in CO2-uitstoot te zien in vergelijking met de verre bestemming.

In deze tijd is er weinig keuze: door COVID-19 kunnen we niet de hele wereld over vliegen. Gelukkig kunnen we er wel weer in eigen land op uit. Natuur & Milieu hoopt dat dit zo goed bevalt dat we ook straks vaker kiezen voor een vakantie dichterbij huis. Als we de aarde leefbaar willen houden moeten we anders gaan reizen en minder gaan vliegen. Dit is het moment om te ontdekken hoe het anders kan.

Dobberen in een bootje op de Friese meren

Waarom zou je naar Venetië willen als je heerlijk rustig op een bootje door de Alde Feanen in Friesland kunt dobberen? Deze en nog twaalf andere duurzame bestemmingen dichterbij huis vind je in de nieuwe duurzame reisgids.

Voorbeeld bestemming 1 uit de reisgids:

Vakantiebestemming één van de duurzame reisgids: Friesland

Persvoorlichters

Voor persgerelateerde vragen kun je terecht bij een van onze persvoorlichters.

dieuwertje penders
Dieuwertje Penders Persvoorlichter
wietske de lange
Wietske de Lange Persvoorlichter